Auditul continuă – Penitenciarul Târgu Jiu, încolţit din toate părţile de ANP

362

penitenciarul pag 1După cum am anunţat, activitatea economico-gospodărească a Penitenciarului Târgu Jiu face obiectul unui audit. Care a început luni. În forţă. Este vorba de o echipă de audit intern, formată din trei persoane autorizate. Sosite de la Bucureşti, ce fac parte din structurile ANP. Lucrurile nu par a fi pe roze.

Comisarul Ion Popescu, ex-director adjunct pe probleme economico-administrative, fiind avansat director plin, nu se poate băga. La întrebările celor de la ANP va răspunde Şeful Serviciului, Constantin Hăbudeanu, Inspector principal. Un fost militar, deci venit din armată, cu un grad mai mic.

Misiune de control, din partea ANP Bucureşti

Fiind vorba despre o activitate întinsă pe doi ani, firesc, va dura vreo trei săptămâni. Se vor lua la puricat mai toate documentele financiar-contabile şi de achiziţii din sectorul economico-gospodăresc. Un sector păstorit, până de curând, de jupânul Comisar Ion Popescu, până la numirea recentă de director interimar. Şefa auditului le-a ordonat celor doi subalterni din echipă – controlori cu experienţă – şi a plecat câteva zile la Timişoara, urmând ca în celelalte două săptămâni să participe efectiv la misiunea de control. N-ar fi exclus ca, pe la Timişoara, doamna şefă a misiunii de control din partea ANP să caute şi niscaiva codiţe ale unor contracte de achiziţii făcute de penitenciarul târgujian tocmai de prin zona Banatului. Şi dacă va căuta, va găsi. Chestiuni legate de fonduri europene! Domnul Comisar Ion Popescu ştie despre ce-i vorba, cu siguranţă, dar nu ne spune!

După audit, DNA-ul şi parchetele…

Cum-necum, de misiunea auditului intern din partea ANP se auzise şi era de aşteptat. Culmea este că, tot în aceste zile, au mai apărut şi alte controale din partea DNA Gorj! Ofiţerii acestei structuri au zăbovit, tot luni, prin ograda puşcăriei. Au mai verificat câte ceva şi nu au plecat cu mâna goală. Ci cu mai multe documente. Personalul Penitenciarului Târgu Jiu a fost luat niţel prin surprindere de către descinderea celor de la DNA Gorj. Taman când se aşternuse liniştea. O linişte aparentă! Se mai aude că nici parchetele nu stau degeaba. Practic, miercuri şi joi, ar mai fi încă două zile de foc încrucişat din partea organelor legii.

Ordine false, în numele ministerului Justiţiei!?

Se mai afirmă, prin spatele uşilor închise ale ANP, că nici DNA Bucureşti nu şomează. Pentru că un salariat de pe la Penitenciarul Târgu Jiu, pare-se G.F., ar fi introdus o acţiune pe la Curtea de Apel Craiova sesizând nişte ordine false emise/contrafăcute în laboratoarele ANP, dar în numele ministerului Justiţiei, ar tulbura cumplit apele. Curtea de Apel Craiova aşteaptă, de vreo două luni, un punct de vedere al ministerului justiţiei. Alertat şi că i s-a pătat (re)numele, dar şi pentru că Şeful cu prevenirea crimelor organizate, Comisarul Marius Şteţ, se face că nu ştie nimic. Iar toate aceste ordine contrafăcute l-ar fi favorizat pe infractorul în favoarea căruia fuseseră emise, directorul Penitenciarului Târgu Jiu, Comisarul C. Bălă, prin anii 2010-2011.

Cade şi Şeful ANP, Chestorul Ioan Băla?

Ordine de care ştia şi Chestorul Ioan Băla. Căruia i s-ar pregăti un dosar pe la DNA Bucureşti. Încolţit fiind, Chestorul Ioan Băla nu s-a mai băgat deloc în problemele salariatei Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova – asistenta Oana Laiu. Cu care are un copil recunoscut, dar căreia nu-i mai dă nicio mână de ajutor. Oana Laiu s-a considerat nedreptăţită de un examen la care luase nota 6,06 pentru a ocupa un post în urma unui concurs. La analizarea contestaţiei, noua notă primită este de 5,55! De unde se vede treaba că şi Chestorului Ioan Băla îi este frică de propriul lui scaun, acela de director general al ANP.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here