Ponta face concesii pentru CEO

306

Picture 101Amânarea realizării Complexului Energetic Oltenia (CEO), de către Ministerul Economiei, cu încă şase luni şi reapariţia fenomenului de disponibilizare la SNLO nu este trecut cu vederea de reprezentanţii USL. Victor Ponta, şeful PSD, a declarat chiar joi la Târgu-Jiu că nu numai reprezentanţii Uniunii Social Liberale trebuie să pună umărul pentru realizarea CEO ci şi sindicatele, Marin Condescu, pedeliştii gorjeni şi chiar preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ.

Mesajul adresat înainte de finalul anului 2011 de Victor Ponta la Târgu-Jiu arată că copreşedintele USL este dispus să lase de la el, să accepte o colaborare cu Marin Condescu şi cu Ion Ruşeţ, totul pentru a salva unităţile energetice şi SNLO-ul de o potenţială privatizare, urmată de o vindere pe sub mână a unităţilor de importanţă din Gorj. De altfel, Ponta a şi menţionat că “dacă se face CEO asta nu ar fi neaparat un lucru rău”, strategia energetică a USL susţinând realizarea CEO. “Ar trebui să fim uniţi nu numai cei din USL ci şi pedeliştii, domnul Condescu, toţi cei care vor trăi în judeţul Gorj. Ar trebui să luptăm cu toţii pentru a nu se face o privatizare de tipul celor pe care le-am mai văzut în România. Adică, hai să vindem repede, în ultimul an pentru că oricum PDL-ul pleacă de la putere, nu ştim cui vindem, dar vin nişte cumpărători care primul lucru dau afară o parte din oameni iar, practic, omoară eventual tot judeţul. Cred că ceea ce se va întâmpla cu SNLO, Turceni şi Rovinari nu este doar preocuparea USL. Aici chiar dacă nu au curaj, public, şi cei de la PDL ar trebui să ne sprijine, sunt convinşi că cu cei de la sindicate şi cu domnul Condescu putem să lucrăm să salvăm locurile de muncă”, a declarat Ponta.

Gorjul nu poate trăi fără sector energetic

Ponta crede, de asemenea, că fără sectorul energetic Gorjul va fi un judeţ condamnat, motiv pentru care aşteaptă mai puţine pasiuni politice şi mai mult ajutor în acest sens chiar şi de la pedelişti. “Pentru mine singurul lucru care contează este că din decembrie anul viitor gorjenii nu se vor mai uita la Boc că nu au locuri de muncă, ci la mine. Dacă apucăm să vindem deja la cine ştie cine Turceni şi Rovinari, mai ales într-o perioadă bună economic pentru producătorii de energie pe cărbune din cauza condiţiilor naturale(..) atunci nu va fi bine. Fiind vorba de Gorj cred că pasiunea politică trebuie să fie lăsată de-o parte. Mă aştept la domnul Ruşeţ să voteze alături de noi, dacă vom avea o poziţie în acest caz, mă aştept şi la alţi pedelişti care vor trăi în acest judeţ”, a declarat Ponta, ajuns la Târgu-Jiu să ciocnească o cupă de şampanie cu colegii din PSD. “Ar trebui să ne batem toţi pentru asta. (..) Sper să nu vândă la anul pentru un comision mare de tot şi să ne lase pe noi în 2013 cu necazurile din judeţ. Eu cred că pentru judeţul Gorj este problema cea mai importantă a anului 2012. Mă aştept ca şi ceilalţi să fie responsabili şi să aibă curaj”, a conchis Ponta.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here