Cârciumaru nu se mai vrea primar de opoziţie după 2012

341

carciumaru bunPetrecerea de sfârşit de an organizată miercuri seara de organizaţia judeţeană a PNL Gorj s-a lăsat nu doar cu hore, sârbe şi urări de mai bine pentru 2012, ci şi cu un anunţ extrem de interesant din partea şefului PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

Actualul primar al municipiului Târgu Jiu a declarat în faţa celor câteva sute de participanţi că rămâne în USL, în ciuda tuturor zvonurilor, şi că anul viitor va candida tot din partea acestei alianţe.

Până aici nu e nimic neobişnuit, discursul primarului continuând însă cu menţiunea că „în cazul unui eşec al USL, nu voi rămâne încă patru ani în opoziţie”, Cârciumaru declarând că oraşul pe care îl conduce ar fi putut beneficia de fonduri guvernamentale mult mai mari dacă el ar fi fost membru al unuia dintre partidele aflate la putere. Precizarea respectivă le-a tăiat respiraţia multor liberali din sală, fiind pentru prima dată când actualul edil dă de înţeles că este posibilă o plecare a sa la un partid aflat la putere, după trei mandate în care a condus oraşul fiind în fruntea unui partid din opoziţie. De altfel, toată declaraţia respectivă a fost făcută în contextul în care în sală era prezent şi vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, cel căruia primarul i-a cerut să transmită la centru mesajul că alegerile nu trebuie câştigate doar de echipele din teritoriu, ci şi de cele de la Bucureşti. Cârciumaru a rostit declaraţia şi la scurt timp după ce liderul UNPR Gorj, Dan Morega a menţionat că îl aşteaptă cu mare drag în partid şi că este gata să plece din fruntea filialei dacă actualul primar s-ar gândi să părăsească PSD în favoarea Uniunii Naţionale pentru Progresul României. De altfel, Morega a şi făcut public un bilanţ al fondurilor pe care el le-a atras pentru colegiul său pe parcursul mandatului, fondurile respective fiind cu mult mai mari decât alte colegii din judeţ, liderul UNPR Gorj spunând şi că primarul trebuie să pună mai presus de apartenenţa sa politică interesele oraşului, deputatul susţinând că s-ar înscrie şi în „partidul negrilor sau al roşilor” dacă ar şti că poate asigura finanţare pentru mai multe proiecte de dezvoltare.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here