Elevi de la „Ecaterina”, premiați la un concurs despre drepturile copiilor

857

Trei elevi ai Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu au fost premiați la Concursul Național Drepturile Copiilor, lansat de organizația neguvernamentală Salvați Copiii România.
Astfel, echipa formată din elevii clasei a IX-a F (Robert-George Ichim, Ana-Laura-Georgiana Lală, Emanuela Anastasia Poenariu), coordonată de prof. Gabriela Mihaela Sandu, a obținut premiul III.
Concursul a avut drept obiectiv crearea unei campanii sociale în mediul online și offline care să promoveze drepturile și responsabilitățile elevilor reglementate în cadrul Statutului Elevului. Având în vedere importanța documentului în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar, este esențial ca elevii să își cunoască drepturile și obligațiile, dar și sancțiunile care se impun odată cu nerespectarea acestora.
Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală de utilitate publică, non-profit, a cărei misiune este de a garanta egalitatea de șanse pentru toți copiii. De 34 de ani, Salvați Copiii România promovează drepturile copilului, peste 3.700.000 de copii fiind incluși în acest timp în programe educative, de protecție și asistență medico-socială, de stimulare a participării lor în acțiuni de promovare și recunoaștere a drepturilor lor.
Premiile acordate câștigătorilor constă în tablete grafice, cărți, jocuri de societate și echipamente școlare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here