Miliţianul Bocşe, avocatul Deliei Mercioiu

365

deschidereIulian Bocşe, coleg de partid cu Delia Mercioiu, iubit al acesteia, şi totodată susţinător al ei în ultimele scandaluri care au implicat-o pe fosta directoare de la APIA Gorj, a mai obţinut un loc în viaţa celei căreia i-a provocat mai mult belele decât bucurii. Bocşe a devenit şi reprezentantul ei legal la instanţa de judecată şi asta tocmai în procesul în care Mercioiu se judecă cu colegul ei de serviciu, Gheorghe Gîrjoabă. Bocşe încearcă să o scape pe Mercioiu de plata daunelor morale faţă de fostul său subaltern.

Delia Mercioiu, fosta directoare a APIA Gorj în prezent funcţionar al instituţiei, este în proces cu Gheorghe Gârjoabă, încă de pe vremea când acesta îi era subaltern. La jumătatea anului în curs, Tribunalul Gorj i-a dat o sentinţă pozitivă lui Gârjoabă şi a obligat instituţia, adică APIA Gorj, dar şi pe Mercioiu la plata unor daune morale în cuantum de 500 de lei şi la plata cheltuielilor de judecată de 500 de lei. Instanţa mai obliga pârâţii la plata în solidar către reclamant a diferenţei dintre salariul stabilit la numirea în funcţia de consilier ( 03.12.2010 ) şi salariul obţinut după reducerea cu 25%, începând cu ianuarie 2011 până la data pronunţării sentinţei, adică până în iunie 2011. Sentinţa a fost însă atacată cu recurs. La Curtea de Apel Craiova, Mercioiu şi APIA Gorj mai obţin o înfrângere. De data aceasta, instanţa obligă recurenţii la plata a 1000 de lei cheltuieli de judecată. Instanţa menţine astfel hotărârea atacată şi dă sentinţa la finalul lunii octombrie. O lună mai târziu, Mercioiu, mai puţin APIA Gorj, face o nouă încercare în proces de data aceasta de revizuire, fosta directoare fiind nemulţumită de decizia Curţii de Apel Craiova. Cel care reprezintă însă interesele Deliei Mercioiu este de data aceasta actualul ei partener, fostul miliţian, fost politician activ, şef al unui ONG din capitală, care se intitulează pompos drept Asociaţia Adevăr Dreptate Egalitate Responsabilitate. Bocşe este mandatar pentru Mercioiu care are calitate de revizuent. Primul termen va avea loc pe 3 februarie.

“Justiţiarul” a mai lovit o dată

Bocşe convingând-o pe Mercioiu să mai încerce şi acest demers mai ales că el va fi cel care o va reprezenta în instanţă. Bocşe a mai încercat o dată un lucru similar când trimitea în numele Asociaţiei pe care o conduce o sesizare preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Andras Szakal, prin care îi atrăgea atenţia că participanta la concurs, din partea Gorjului, adică Corina Dorobanţu, actuala directoare a APIA Gorj, nu întrunea criteriile pentru a participa la acesta. Demersul lui Bocşe nu a avut nici un succes, fiind, probabil, doar o altă dovadă de dragoste pentru Mercioiu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here