Primarul Răgman, acuzat că mănâncă subvenţiile de pe un izlaz

349

protest prigoria (1)Edilul comunei Prigoria, Emil Răgman, este acuzat de câţiva localnici din satul Dobrana că ia, în mod nejustificat, zeci de mii de lei lunar, sub formă de subvenţii, pentru un izlaz care are proprietari de drept.

Cert este doar că Răgman încasează subvenţii pentru terenurile sale, în valoare de 4 milioane de lei, în rest în ce priveşte izlazul din Dobrana, instanţa a refuzat să le dea dreptate cetăţenilor. Oamenii care se consideră proprietari susţin acum că primarul a făcut declaraţii mincinoase, asta pentru a lua subvenţiile de pe izlaz.

Una dintre proprietare a căutat ajutorul presei, după ce instanţa de judecată nu i-a dat dreptate iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, au stabilit neînceperea urmăririi penale pentru primarul din Prigoria. Procurorii au stabilit că “din cercetările efectuate în cauză a rezultat că faptele reclamate de persoana vătămată nu există”. Reclamanta, Tomiţa Betej, susţine însă că procurorii ar fi greşit. “Procurorii care i-au dat neînceperea urmăririi penale pentru primarul din Prigoria ascultă declaraţiile lui care sunt minciuni. În acte, se vede că în 1868 nu era izlazul cumpărat. El s-a cumpărat în 1921, sunt titluri de proprietate în acest sens. Noi plătim dări la acest izlaz. Procurorii nu ne-au chemat să dăm declaraţii deoarece totul s-a făcut cu uşile închise. El este pesedist şi are propte. Eu mă voi înarma şi cu mai multe dovezi”, a declarat Tomiţa Betej, localnică din Dobrana. Au fost 29 de persoane care au cumpărat izlazul în 1921, fiecare persoană achiziţionând câte un hectar, acum mai există o parte dintre aceştia şi moştenitorii lor. Primarul Răgman, într-o declaraţie publică, mai că o face nebună pe femeie asta deoarece ea a pierdut procesul, izlazul fiind proprietatea primăriei.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here