Inculpaţii din dosarul “Fundaţia Tudor Vladimirescu” au rămas condamnaţi

339

Inalta curte de casatieDeputatul UNPR, Dan Ilie Morega a fost condamnat definitiv de înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare sub supraveghere pentru fapte de corupţie. Morega este şi şeful UNPR Gorj, iar în urmă cu câţiva ani, şi conform judecătorilor, când conducea organizaţia PNL Gorj, le-a solicitat şefilor de instituţii publice din judeţ bani pentru partid pentru a-i menţine în funcţie. Alături de el şi alţi primari şi şefi de instituţii din Gorj au primit condamnări, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie respingând recursul în acest dosar.

Deputatul Dan Ilie Morega, actualul preşedinte al organizaţiei UNPR Gorj, a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupţie de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. El a primit trei ani de închisoare sub supraveghere pentru că, în 2007, când era lider al organizaţiei PNL Gorj, ar fi solicitat diverse sume de bani unor şefi de instituţii din Gorj pentru a-i menţine pe posturile de directori. Asta înseamnă că deputatul trebuie să vină periodic la poliţie si să declare tot ceea ce face sau când părăseşte localitatea, să anunţe acest lucru. Infracţiunea pentru care a fost condamnat deputatul este aceea de folosire a influenţei a unei persoane care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Magistraţii Înaltei Curţi au decis şi confiscarea sumei de peste 200.000 de lei de la deputat. Alături de el, şeful Serviciului de ape, Theodor Popescu, primarul comunei Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, şi alţi funcţionari din Gorj au primit câte un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Alţi condamnaţi!

Iniţial, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat iniţial, pe complet de 3 judecători la această pedeapsă. La fel şi pe ceilalţi inculpaţi. Nemulţumiţi de pedepse, toţi au făcut recurs, însă, joi, magistraţii Înaltei Curţi de pe completul de 5 judecători au decis respingerea recursurilor şi menţinerea sentinţei de condamnare dată iniţial. Astfel, Morega a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Theodor Popescu, trimis in judecata în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, ca şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu. Funcţionarii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, Orodel Ion Radu Popescu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, iar Constantin Vlădăşel la un an de închisoare cu suspendare.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here