Cinci arestări pentru ţepe de peste 2 milioane de lei

359

evaziune (2)Lupta cu evazioniştii pe care o tot clamează autorităţile s-a concretizat joi seara la Târgu Jiu cu noi reţineri, cinci bărbaţi, oameni de afaceri, fiind băgaţi după gratii pentru că nu şi-au plătit dările la stat sau şi-au ţepuit diferiţi parteneri din ţară.

Aşa se face că poliţiştii vorbesc despre un dosar în care estimează un prejudiciu de peste 1,2 milioane lei pe evaziune fiscală, dar şi de o pagubă de peste un milion de lei adusă bugetului de stat pentru neplata dărilor. Printre cei cinci reţinuţi se numără Gabriel Constantin Sulugiu, dar şi Nicolae Ciocioi şi Nicolae Neamţu.

Sulugiu este considerat „capul reţelei”, el având la Băleşti mai multe firme, dintre care una a fost evaziune (1)folosită pentru a fi emise prin ţară cecuri fără acoperire. Acesta era administrator împreună cu Neamţu la firma ale cărei acte le-au luat la puricat poliţiştii, oamenii legii susţinând că societatea era folosită drept paravan pentru achiziţionarea de utilaje şi materiale de construcţii care nu le mai erau plătite niciodată furnizorilor. Păgubiţii, o parte dintre ei, au depus plângeri la Poliţie, şi, astfel, a fost deschis un dosar în care acum oamenii legii cer arestarea preventivă a celor cinci suspecţi. Toţi cinci au fost prezentaţi ieri Tribunalului Gorj pentru a se emite mandate de arestare, dar până la închiderea ediţiei nu fusese luată încă o decizie. Prinderea celor cinci s-a realizat prin implicarea mai multor instituţii ale statului, inclusiv a SRI, semn că telefoanele suspecţilor au fost ascultate la greu. „Pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, poliţiştii şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au beneficiat de sprijinul de specialitate al evaziuneServiciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Gorj, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here