Mamă şi fiice, arse într-un incendiu casnic

352

PICT5560O întâmplare extrem de nefericită a avut loc sâmbătă seara la Dăneşti, în satul Şasa, unde o femeie de 36 de ani şi cele două fiice ale sale au suferit arsuri grave pe părţi importante de corp în urma unui incident casnic.

Mama a fost cea care a încercat să aprindă focul în sobă folosindu-se de un combustibil lichid, combustibil care s-a aprins însă în totalitate. În încăperea respectivă se afla şi o butelie, existând pericolul extinderii flăcărilor la ea. Cel puţin aşa au crezut în primă fază fetele de 10 şi, respectiv, 15 ani, care au sărit disperate să îşi salveze mama ale cărei haine ardeau. Intervenţia lor nu a avut însă rezultatul scontat pentru că focul s-a întins şi la hainele lor, combustibilul lichid, benzină cel mai probabil, continuând să ardă în tot acest timp.

Vecinii din sat au auzit ţipetele de ajutor şi au intervenit pentru a stinge focul înainte de a se produce un incendiu la locuinţă, aceştia cerând şi sprijinul Ambulanţei.

Trei salvări au venit şi le-au preluat pe rănite, aducându-le la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, medicul de gardă de aici, dr Alina Bumbaru, constatând că fata de 10 ani este în starea cea mai gravă. Ea prezenta arsuri pe corp în proporţie de 70%, în timp ce mama şi sora ei aveau arsuri pe 50% şi, respectiv, 20%. Starea celor trei a fost însă apreciată ca una extrem de gravă, iar în lipsa unor aparate şi specialişti la Târgu Jiu, secretarul de stat Raed Arafat a dispus ca pacientele să fie transferate de urgenţă la Bucureşti, exact ca în cazul victimelor exploziilor de la Uzina Mecanică Sadu, de exemplu. Pacientele au fost duse spre Craiova, pe drum fiind preluate de echipaje SMURD care le-au predat ulterior unui elicopter care le-a transportat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică spre Bucureşti.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here