Consilier PDL, faultat a treia oară de consilierii Opoziţiei

333

primaria turbureaPentru a treia oară, consilierul PDL, Nicolae Vătuiu, nu a putut fi validat într-o şedinţă de Consiliu Local. Eşecul, spun consilierii, este şi al primarului comunei Turburea, Ion Bîrcă, care a demonstrat că nu reuşeşte să controleze Consiliul Local, neputând astfel să îşi completeze lista de consilieri locali cu un coleg de partid.

Consilierii din Turburea susţin că de vină pentru acest eşec ar fi chiar edilul local care nu a respectat legea, impunând Consiliului să îl valideze pe Vătuiu într-o şedinţă extraordinară, când corect era să o facă într-o şedinţă ordinară. Primarul Ion Bîrcă spune, în schimb, că va aştepta şedinţa ordinară, deşi avea promisiuni de la consilieri că vor lua în discuţie de data aceasta validarea lui Vătuiu.

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, încearcă de trei şedinţe de Consiliu Local, să îşi completeze lista consilierilor cu un coleg de la PDL. Este vorba despre Nicolae Vătuiu, vărul primar al soţiei sale, care ar fi fost deja validat de PDL pentru a ocupa funcţia, devenită vacantă printr-o demisie a fostului ocupant. Bîrcă a declarat de altfel, la finalul săptămânii trecute, că Vătuiu va fi următorul consilier al PDL, la Turburea. ,,Nicolae Vătuiu va fi consilier, cel care îşi doreşte funcţia nu poate să o ocupe pentru că a fost cu PNL-ul”, a declarat Bîrcă care susţine că ar avea dovezi împotriva lui Marian Gaiţă, pedelistul care îşi revendică acum locul de consilier. Omul a atacat însă actul de validare al lui Vătuiu şi a informat în prealabil Consiliul Local Turburea că locul vacant trebuie ocupat de el şi nu de rubedenia primarului. Consilierii au menţionat de altfel că au primit documentul lui Gaiţă şi că au luat act de el, cerând explicaţii primarului. De altfel, Gaiţă a menţionat deja pentru Gorjeanul că nu ar fi fraternizat cu PNL-ul şi că nu are o adeziune la acest partid.

Şedinţă, fără consilieri

Ieri însă la orele 15.00, consilierii locali ai Opoziţiei de la Turburea, nu s-au prezentat la şedinţa extraordinară de Consiliu Local, programată de Bîrcă, la Poiana. Consilierii şi-au făcut însă treaba pe comisii, au trimis rapoartele lui Bârcă iar la şedinţă nu s-au dus, noul consilier nefiind validat nici de data aceasta. Victor Băran, consilierul PSD, a menţionat că în afară de consilierii PDL, niciunul dintre componenţii Consiliului Local nu s-au prezentat la Poiana pe motiv că ,,nu se respectă regulamentul de funcţionare al Consiliului Local”. Consilierul s-a referit la faptul că validarea unui consilier, potrivit legii, se face doar într-o şedinţă ordinară, nu în una extraordinară cum a fost cea de ieri. De asemenea, şedinţele de Consiliu Local nu trebuie organizate la Poiana, ci la Turburea în sala de şedinţe a primăriei. ,,Noi am trimis la Poiana rapoartele de avizare, pentru că am lucrat pe comisii în cadrul Primăriei Turburea, dar de prezentat la şedinţă, nu ne-am prezentat”, a completat Băran care a menţionat că a solicitat să se prezinte în Consiliul Local lista de consilieri a PDL-ului, cu care acest partid a candidat la alegerile locale, pentru a se vedea dacă Vătuiu a candidat într-adevăr în 2008.

Trei, cu ghinion

Deja de trei ori s-a încercat, de altfel, validarea acestui consilier al PDL, prima şedinţă fiind boicotată de consilierii locali. În a doua şedinţă consilierii au cerut completarea comisiei de validare cu un membru nou, iar acum a treia oară aceştia nu s-au mai prezentat deloc la întâlnirea extraordinară. Consilierii Opoziţiei susţin însă că abia în ultima săptămână din luna viitoare, la şedinţa ordinară de Consiliu Local, ar putea lua în discuţie validarea lui Vătuiu. Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, a declarat ieri că aşteaptă şi şedinţa de luna viitoare, dând parţial dreptate consilierilor locali. ,,Aşa este în politică. Dânşii folosesc nişte tertipuri pentru a prelungi validarea. Au dreptate că în şedinţa extraordinară nu se face dar şi data trecută, când a fost şedinţă ordinară, mi-au promis, o parte din ei, că la aceasta vor discuta validarea consilierului PDL. Nu au mai făcut-o, aşa că voi aştepta următoarea şedinţă”, a declarat Bîrcă care a menţionat că este preocupat mai mult de o rectificare bugetară primită recent, care îl va ajuta la drumuri şi de lucrările la şcoala din comună care va intra în demolare.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here