Protecţia Copilului anchetează cazul minorilor alcoolici

352

Minori alcoolDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a demarat o anchetă în cazul celor doi minori ajunşi la spital în comă alcoolică. DGASPC s-a autosesizat în urma mediatizării acestei situaţii.

 

O echipă de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a deplasat încă de ieri la Spitalul Judeţean pentru a ancheta cazul minorilor ajunşi la urgenţe în comă alcoolică. „Sunt minori şi o echipă din cadrul instituţiei noastre s-a deplasat la spital şi cercetează cazul. Am înţeles că au fost implicaţi în ceva anturaje, dar nu ştim nimic concret, deocamdată. Până nu avem datele anchetei, nu putem să ne pronunţăm şi nu putem şti ce se va întâmpla în acest caz. Noi ne-am autosesizat din informaţiile apărute în presă. Acum cercetăm”, a precizat Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

 

Minorii s-au îmbătat la Festivalul Berii

Copiii în vârstă de 11, respectiv 12 ani au mers la Festivalul Berii, pe Insuliţa de pe Jiu pentru a se distra. Din păcate, distracţia lor a depăşit anumite limite, ei încercând să guste din băuturile care, conform legii, sunt interzise minorilor. Astfel, ambii minori au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu în comă alcoolică. Medicii de la UPU au reuşit să îi stabilizeze pe copii, astfel că aceştia sunt în afara oricărui pericol. În câteva zile se va finaliza ancheta celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, se vor trage concluziile şi se vor stabili măsurile ce se impun.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here