Casa Tineretului, reabilitată și modernizată. „Un proiect ambițios”

1060

Casa Tineretului din Târgu Jiu, clădire aflată în patrimoniul Consiliului Județean Gorj, urmează să fie reabilitată și modernizată. Investiția se ridică la cinci milioane de euro.

„Ne face o deosebită plăcere să vă informăm că, în urma îndeplinirii prevederilor contractuale stipulate în Contractul de proiectare și execuție lucrări nr. 827/04.09.2023, a fost emis Ordinul de începere a serviciilor de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare imobil situat în municipiul Târgu Jiu, str. Nicolae Titulescu, nr. 8, județul Gorj”. Această etapă crucială marchează începutul unui proiect ambițios, menit să revitalizeze și să modernizeze Casa Tineretului din Târgu Jiu, un spațiu emblematic destinat susținerii și promovării activităților culturale și sociale pentru tineretul din regiune”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Contractul prevede atât serviciile de proiectare, cât și lucrările de execuție, investiția ridicându-se la peste 5 milioane de euro.

A demarat etapa de proiectare
După constituirea garanției de bună execuție și semnarea procesului verbal de predare-primire a amplasamentului, liber de sarcini, lucrările de proiectare au fost oficial demarate la data de 07.02.2024. „În concordanță cu prevederile contractuale, durata estimată pentru etapa de proiectare este de trei luni, urmând ca documentația tehnico-economică completă, verificată și avizată conform reglementărilor în vigoare, să fie predată atât în format tipărit, cât și electronic. Acest demers reprezintă un pas semnificativ spre realizarea unei infrastructuri moderne și funcționale, care să răspundă nevoilor comunității de tineret și să contribuie la dezvoltarea socio-culturală a municipiului Târgu Jiu. În acest spirit, ne angajăm să respectăm cele mai înalte standarde de calitate și eficiență în toate etapele de proiectare și execuție a lucrărilor”, transmit reprezentanții CJ Gorj. Casa Tineretului din Târgu Jiu a intrat, la începutul anului 2017, în patrimoniul Consiliului Județean Gorj. Clădirea are nevoie de reabilitare totală. Imobilul are o suprafață construită la sol de 1.192 mp, suprafața terenului fiind de 2.784 mp. Aici a funcționat în trecut Casa tehnicii pentru tineret, clădirea fiind realizată și dată în funcțiune în anii ‘70, pe fondul unei dezvoltări economice și sociale continue a orașului Târgu Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here