Chestionar despre activitatea instanțelor de judecată din Gorj

887

Gorjenii sunt invitați să-și spună părerea despre activitatea instanțelor de judecată din Gorj.
„Consiliul Superior al Magistraturii, prin hotărârea Secției pentru Judecători nr. 2646/16.11.2023, a adoptat „Chestionarul referitor la percepția activității în cadrul instanțelor”, elaborat în cadrul Grupului de lucru privind Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025, propus ca modalitate de evaluare a gradului de satisfacție al părților interesate în vederea atingerii indicatorului din Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025”, a informat Tribunalul Gorj.
Chestionarul conține 25 de întrebări, iar timpul necesar pentru completare este de aproximativ 10 minute.
Chestionarul poate fi completat în format fizic, prin punerea acestuia la dispoziția persoanelor interesate, în cadrul compartimentelor arhivă și registratură, cât și în format on-line, pe pagina de internet a Tribunalului Gorj și judecătoriilor din circumscripția sa – Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbunești și Novaci.
Chestionarul are patru capitole. Primul se referă la persoana care-l completează, un altul privind procedura – întrebări legate de dosar, de calitatea în proces al celui care completează, dacă i-au fost respectate drepturile în cadrul procedurii. Se mai cer informații despre calitatea actului de justiție (termene de judecată, calitatea actului de justiție, dacă respondenții au fost mulțumiți de sentință și de motivare), iar ultimul capitolul se referă la încrederea în actul de justiție (înainte și după proces) și se cere o evaluare a personalului și a serviciilor oferite.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here