CFR reintroduce mai multe trenuri Intercity

883

CFR a anunțat introducerea de noi trenuri Intercity. „În planul de mers de tren 2023/2024, pentru asigurarea și adaptarea traficului de călători la cerințele publicului călător şi acolo unde viteza și condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare au permis serviciul Intercity, acesta a fost introdus pe alte două noi relații: Bucureşti Nord – Galați și retur şi București Nord – Bacău – Piatra Neamț și retur”, se mențtionează într-un comunicat al companiei.

CFR mai spune că, atunci când condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite, intenţionează să introducă acest serviciu și pe alte rute de circulație, cum ar fi București Nord – Craiova – Timișoara – Arad.

Compunerea trenurilor IC este asigurată cu un număr de peste 40 vagoane de călători. Toate vagoanele sunt modernizate și au dotări la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afişaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capăt al salonului.

”În aceste trenuri, călătorii beneficiază de internet în regim wi-fi, vagoanele având montat echipamentul adecvat și sunt apte pentru circulație cu viteza maximă de 160 km/h și chiar 200 km/h unele dintre ele”, mai adaugă reprezentanții CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here