Șefii CEO nu respectă decizia ICCJ. Cum prejudiciază ei statul și compania!

2410

Șefii CE Oltenia întârzie să-l repună în drepturi, mai exact, în funcția de director al SE Rovinari, pe Laurențiu Ciurel, deși acesta ar fi trebuit să-și ocupe postul în mod automat, după verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție din 28 decembrie. În acest moment, directorii Complexului Energetic Oltenia aduc prejudicii companiei, implicit statului român, fiindcă sumele datorate, ca despăgubiri, fostului director cresc de la o zi la alta.

Mai exact, fostul manager al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel,  a fost achitat definitiv în dosarul Rovinari-Turceni, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție dând decizia în data de 28 decembrie 2023. Soluția magistraților vine după aproape 10 ani de la trimiterea în judecată, pentru ”fapte penale” pe care le-ar fi săvârșit acesta în perioada în care ocupa funcția de director al Termocentralei Rovinari, cu presupuse prejudicii de milioane de euro.  Instanța supremă a hotărât ca Laurențiu Ciurel este nevinovat, iar înlăturarea sa din funcție a fost un abuz. De asemenea, în acest dosar au fost achitați mai mulți directori ai companiei energetice, dar și fostul premier Victor Ponta și fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova.

Imediat după verdictul Înaltei Curți, contractul de muncă al lui  Laurențiu Ciurel este reactivat,urmând să-i fie plătite despăgubiri pentru toată perioada în care nu a lucrat, echivalente cu salariul și drepturile pe care le-a avut în momentul în care postul de director al SE Rovinari a fost suspendat în mod abuziv.

”Omul a fost pe nedrept destituit”

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu a fost primul care a avut o reacție, imediat după ce magistrații ICCJ s-au pronunțat, iar declarațiile sale sunt extreme de edificatoare: ”Dacă s-a dovedit acum că nu au fost vinovați, că n-a furat nimeni acolo, a fost doar un dosar politic făcut de DNA; lucru ce s-a și dovedit acum, nu-I doresc decât success și să revină pe funcția din care a fost concediat abuziv, nevinovat, pe baza unor supoziții care s-au dovedit false. Asta e legea, trebuie să revină pe funcția pe care a avut-o înainte de afi suspendat contractul pentru presupuse infracțiuni care s-au dovedit a fi false. Omul a fost pe nedrept destituit. Toată această situație va plan ape obrazul DNA și va duce la concluzia oamenilor că DNA este folosit ca instrument politic. În momentul în care ții niște oameni atâția ani, fără să ai probe concludente, cum a fost și Victor Ponta care și-a pierdut funcția de președinte al partidului, tocmai pentru că intrase în acest dosar și fusese trimis în judecată… Sunt foarte multe lucruri aici care planează asupra instituțiilor statului, vor rămâne în conștientul colectiv că sunt instrumente politice, dacă apar, după atâția ani, achitări în dosare ”grele”, adică cu bani mulți”, a spus acesta la Radio Infinit.

Ce se întâmplă, astăzi, la CEO

În spațiul public se vorbește deja despre faptul că actualii șefi ai CEO încearcă diverse variante de a nu pune în practică decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție: ”Ei caută acum motive să nu-l repună în funcție, deși hotărârea magistraților Curții supreme este clară. Poate o să-i vedem și pe ei dând cu ”subsemnatul”… pe la organelle abilitate”, a spus un alt lider sindical din CEO.

Surse bine informate arată că șefilor CEO nu le este clară decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție: ” Ei așteaptă acum un răspuns de la departamentele juridic și al resurselor umane, după care vor analiza și vor lua o decizie”. De altfel, nu se cunoaște dacă printre punctele de pe ordinea de zi a ședinței Directoratului CEO, de astăzi, se află și repunerea în funcție a fostului director Ciurel.

Biroul directorului SE Rovinari, neocupat de actualul șef

Despre actualul director al SE Rovinari, sursele citate afirmă: ”După pensionarea domnului Pisc, directorul Iosif Chircă nici nu a ocupat biroul de director din cadrul SE Rovinari, lucrează în alt birou”, mai precizează acestea.

Laurențiu Ciurel a declarat ieri, la Sud FM: ”Eu am înștiințat oficial compania, le-am transmis decizia ICCJ”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here