Primarul Pârvulescu şi nora sa, apăraţi de avocata Greblă

342

duba pirvulescuPrima înfăţişare în dosarul “Pârvulescu” de ieri de la Tribunalul Gorj s-a finalizat cu o amânare, în procesul în care primarul comunei Fărcăşeşti a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, alături de nora şi de cumnatul său.

nora pirvulescuAsta, după ce apărătoarea celor doi, avocata Mihaela Greblă, soţia senatorului PSD, Toni Mihail Greblă, a solicitat instanţei o amânare pentru studierea cauzei. În paralel, şi Constantin Cincă, cumnatul lui Pârvulescu a adresat judecătorului o solicitare de amânare, în vederea angajării unui apărător. Magistratul i-a transmis că dacă la viitorul termen nu va avea un avocat angajat îi va pune unul din oficiu. Uşile sălii de judecată ale Tribunalului Gorj s-au deschis ieri dimineaţă după orele 9.00, în spaţiul special pregătit persoanelor private de liberate fiind deja adus primarul Constantin Pârvulescu şi încă un tânăr judecat într-o cauză penală măruntă. Pârvulescu stătea într-un colţ, abătut, uitându-se printre zăbrelele de lemn spre publicul care se înghesuia în sala de judecată. S-a ridicat în picioare doar în momentul în care judecătorul şi-a făcut apariţia, s-a aşezat din nou şi nu a scos un cuvânt până după orele 10.00 când dosarul său a ajuns în mâna magistratului. Avea în sală, fiul, nora şi cumnatul, ultimii doi fiind şi ei trimişi în judecată dar în stare de libertate, şi doi avocaţi angajaţi. Baroul Gorj trimisese însă, din oficiu, două avocate pentru a sta la dispoziţia celor trei inculpaţi dacă instanţa cerea un apărător. Nu a fost nevoie însă de avocaţi din oficiu, Cincă solicitând angajarea unui apărător până la următorul termen. “Dacă nu vă angajaţi un apărător până la termenul din 31 mai vă punem unul din oficiu”, i-a spus aspru judecătorul cumnatului lui Pârvulescu. Cerea avocatei lui Pârvulescu şi a norei sale Luiza a fost ascultată de judecător şi acceptată de procurorul DNA prezent în sală. “Avem nevoie o amânare pentru studierea cauzei”. Cererea s-a acceptat cu completarea spusă de magistratul Tribunalului Gorj: “aveţi timp peste 10 zile să studiaţi rechizitoriul, nu are nici 100 de pagini”. Completarea făcută de judecător a survenit după ce avocaţii au considerat că amânarea, adică termenul de 31 mai, dată de instanţă este scurt. Instanţa i-a anunţat, de asemenea, pe inculpaţi că pot lua act de o conduită cooperantă, potrivit art. 320 indice 1 din Codul de Procedură Penală, asta dacă cei trei îşi recunosc vinovăţia.

Nora s-a ferit de presă

Pârvulescu a fost scos apoi imediat din sala de judecată, urcat înapoi în duba poliţiei şi dus în arest. Anda Luiza Pîrvulescu a părăsit şi ea sala dar s-a oprit în spaţiul destinat avocaţilor de la parterul Palatului Justiţiei. A schimbat câteva vorbe cu avocata sa şi însoţită de soţul său a părăsit Tribunalul Gorj, ferindu-se de bliţurile aparatelor de fotografiat. A refuzat să facă vreun comentariu pentru mass-media, o atitudine similară având-o şi Cincă. Reamintim că primarul comunei gorjene Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, membru PSD, a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie, alături de nora şi cumnatul său, pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit de la doi denunţători foloase materiale injuste evaluate la 364.597 de euro, în schimbul atribuirii preferenţiale a unor contracte de achiziţie publică. În timp ce primarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, în stare de arest, rudele sale – cumnatul Constantin Cincă şi nora Anda Luiza Pârvulescu – sunt judecate în stare de libertate, pentru tăinuire a bunurilor provenite din săvârşirea unei infracţiuni de corupţie. Primarul Constantin Pârvulescu este arestat din 3 martie, din acest motiv el a fost suspendat din funcţie în 7 martie, de către prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here