“Vine Moșu’, Rupe Coșu’! Cel mai tare eveniment sportiv al iernii are loc la Runcu!

2263

Un eveniment de amploare de baschet 3X3, dedicat copiilor din clasele V-XII, va avea loc la Runcu. “Vine Moșu’, Rupe Coșu’” se desfășoară pe 16 și 17 decembrie, sâmbătă și duminică, în Sala de Sport a Liceului “General Constantin Șandru” din satul Bâlta. Principalul organizator este ONG-ul “Gorj Aventura”, alături de parteneri (Primăria Comunei Runcu, Direcția de Sport și Tineret Gorj, Asociația Județeană de Baschet Gorj) și sponsori.
Nu se percepe taxă de participare, iar Asociația Județeană de Baschet Gorj, condusă de Marius Vlaicu, va asigura suportul logistic și participarea arbitrilor voluntari. De asemenea, se va asigura asistență medicală pe toată durata competiției. Evenimentul, care își dorește să promoveze baschetul, se va bucura de o participare numeroasă. 107 de copii din Gorj și Hunedoara și-au anunțat prezența la meciuri, toți dintre ei urmând să primească, gratuit, câte un tricou, o diplomă, medalii și cadouri de la Moș Crăciun. Primele trei locuri vor avea parte de cupe și premii speciale.

Sâmbătă, 16 decembrie, meciurile se vor desfășura între orele 10.00 -19.00, iar duminică, partidele decisive pentru trofee încep de la ora 13.00.
În spiritul sărbătorilor, va fi lansată și o campanie specială „Secret Santa pentru Sportivi”. Cei care vin la sală pot aduce un ornament pentru a îmbodobi bradul de Crăciun sau pot oferi un cadou pentru echipe sau copiii cu nevoi speciale. Darurile vor fi distribuite în timpul evenimentului și către copiii cu posibilități reduse din comunitate.

Cătălin Pasăre