Mașini avariate de un șofer băut. Pedeapsa: muncă în folosul comunității!

1204

Un pensionar din comuna gorjeană Mușetești a fost condamnat la zece luni de închisoare pentru că s-a urcat băut la volan și a avariat două mașini parcate. Pedeapsa nu este însă cu executare, pensionarul fiind obligat să muncească două luni în folosul comunității.

Fapta s-a petrecut anul trecut, chiar de Ziua Națională a României. După ce s-a cinstit cu câteva pahare de alcool la locuința unui prieten, spre seară, bărbatul s-a urcat la volan, pentru a ajunge acasă.
În apropiere de locuința sa, pensionarul a pierdut controlul mașinii, intrând în coliziune frontală cu un autoturism Toyota care se afla staționat neregulamentar şi care, la rândul său, a fost proiectat într-un VW parcat pe marginea drumului. În urma impactului, cele trei autoturisme au fost avariate.
Polițiștii ajunși la fața locului l-au testat pe bărbat pentru alcool. Etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pensionarul a fost dus la spitalul din Bumbeşti-Jiu, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
Bărbatul le-a spus polițiștilor că a fost în vizită la un prieten din comună, unde s-a cinstit cu un pahar de ţuică și vreo câteva de vin. Spre seară, s-a urcat la volanul mașinii, pentru a ajunge acasă. „În intersecţia DJ 665 Muşeteşti cu DC 6 Sârbeşti, la efectuarea virajului la stânga, în momentul în care a pătruns pe DC 6 Sârbeşti, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Toyota ce se afla oprit pe partea dreaptă a sensului său de mers şi care, în urma impactului, a fost proiectat în autoturismul marca Volkswagen, parcat în afara părţii carosabile”, au reținut anchetatorii.
Neavând cazier și recunoscând fapta, pensionarul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În plus, pensionarul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Muşeteşti sau școlii gimnaziale din localitate.
Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here