Absolvenții gorjeni, invitați la Bursa locurilor de muncă

630

Ca în fiecare an, în toamnă, Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează o bursă a joburilor dedicată absolvenților de învățământ care are drept scop satisfacerea rapidă a cererii și ofertei de forță de muncă.

Un eveniment similar va avea loc și la Târgu Jiu. Astfel, în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul tinerilor în căutarea unui loc de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza în data de 27 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu, din str. Tineretului nr. 1, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.

Angajatorii, contactați de cei de la AJOFM
Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă. ,,Reamintim că atât tinerii absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune. Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj din str. Lt. Col. D. Petrescu nr. 1, Târgu Jiu”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. Totodată, pentru că „eSPOR-Relația cu angajatorii”, proiect aflat în implementare până la data de 31 decembrie 2023, prevede adaptarea serviciilor dedicate angajatorilor în funcție de nevoile acestora, prin proceduri simplificate, prin introducerea de servicii on-line bazate pe semnătură electronică, în implementarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă, vor fi puse la dispoziție, cu ocazia Bursei, informații, materiale care vor detalia schimbările în bine, în relația AJOFM cu angajatorii. Indiferent de numărul contractelor de muncă încheiate cu ocazia unui astfel de eveniment, este un câștig faptul că se întâlnește direct, cererea cu oferta, că toți cei implicați experimentează roluri de actori activi pe piața muncii. La nivel national, prin intermediul celor două burse naționale organizate în anul 2022, în primăvară (20 mai 2022), pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, și în toamnă (14 octombrie 2022), pentru absolvenții de învățământ, precum și burse la cererea pieței muncii locale, au fost încadrate în muncă peste 9.000 persoane. Interesul crescut pentru acest gen de evenimente este reflectat și în evaluarea după Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată în data de 12 mai anul acesta, la care au fost implicați la nivel de țară 2.070 de agenți economici, au fost oferite 35.196 de locuri de muncă, au participat 27.433 de persoane aflate în căutare de loc de muncă și au fost selectate, în vederea încadrării, nu mai puțin 11.309 de oameni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here