UCB, Târgu-Jiu: Cutremurele din Gorj! Adunarea Generală a CNCCistC

3941

* Se întâlnesc meseriașii: Asociația Inginerilor Constructori din România

Adunarea Generală de toamnă a Comisiei Naționale „Comportarea in situ a Construcțiilor” (CNCisC) se va desfășura la Târgu-Jiu, la Universitatea „Constantin Brâncuși”, în perioada 13-14 octombrie.

În cadrul simpozionului cu tema „Comportarea în situ a construcțiilor”, vor fi prezentate mai multe comunicări tehnico-științifice. Una dintre prezentări se referă la „Date privind cutremurul din Gorj din 14.02.2023 pe baza înregistrărilor Reţelei Naţionale Seismice pentru Construcţii din cadrul REŢELEI NATIONALE DE MONITORIZARE ŞI PROTECŢIE SEISMICĂ A PATRIMONIULUI CONSTRUIT din INCD URBAN-INCERC”, autor: CS II, Dr. ing. Claudiu-Sorin DRAGOMIR, Director General INCD URBAN-INCERC Bucureşti.
După dezbateri, în cadrul ședinței comisiei, va fi citit raportul președintelui și se vor primi noi membri. A doua zi, participanții la simpozion vor face o vizită tehnică la Mănăstirea Tismana și în comuna lui Brâncuși, Peștișani. CNCisC este o asociaţie profesională înfiinţată în 1983 ca o Comisie Tehnică în cadrul Consiliului Naţional al Inginerilor şi Tehnicienilor, secţia „Construcţii”. În 1990, Comisia Naţională a fost trecută în componenţa Asociaţiei Inginerilor Constructori din România. Doi ani mai târziu, Comisia s-a transformat în asociaţie profesională cu personalitate juridică de tip ONG, având drept scop iniţierea de acţiuni pentru prezervarea fondului construit, în baza cunoaşterii comportării in situ a construcţiilor şi sprijinirea intervenţiilor pentru menţinerea şi refacerea aptitudinii lor pentru exploatare şi a prelungirii duratei lor de serviciu.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here