S-a ales praful de învățământul dual! Șefii CEO l-au desființat!

2250

CE Oltenia a dezvoltat în perioada 2018-2020 un proiect care aducea beneficii tinerilor care alegeau învățământul dual și, implicit, comunității. Încheiase parteneriate cu școli importante din județul Gorj, dar și din Dolj, oferea burse și asigura și stagii de practică și, mai ales, asigura locuri de muncă pentru absolvenți. Toate acestea, până anul trecut! Acum, CE Oltenia a tăiat definitiv de pe lista de investiții asemenea acțiuni. A desființat învățământul dual din acest an, fără să cumunice acest lucru public.

Să trecem în revistă cum funcționa învățământul dual. Anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a angajat 46 de absolvenți ai învățământuluii dual, din cei 87 de absolvenți ai colegiilor din Gorj și Dolj. De asemenea, n luna august 2021 prima serie formată din 121 elevi a absolvit învățământul profesional dual. Din totalul elevilor, CEO a angajat, la cerere, 57 absolvenți, repartizați în structuri organizatorice.
În 2020, CE Oltenia asigura diferite beneficii tinerilor care alegeau învățământul dual, ducând o campanie de atragere a celor care voiau să învețe meserie. Iată cum comunica compania:

Campania ,,Meseria face diferența
Târgul Ofertelor Educaționale, Târgu-Jiu, 7 martie 2020

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA (Compania) a participat, în data de 7 martie 2020, la Târgul Ofertelor Educaționale desfășurat în cadrul campaniei ,,Meseria face diferența”, desfășurat în locația Shopping City Târgu Jiu, în calitate de agent economic partener, susținător al învățământului profesional și dual.
Târgul Ofertelor Educaționale organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj își propune, în fiecare an, prezentarea ofertei educaționale a unităților de învățământ tehnic, profesional și dual, precum și consilierea și îndrumarea tinerilor în vederea alegerii unei meserii. În cadrul evenimentului Compania a prezentat oferta privind susținerea tinerilor care vor ocupa 224 locuri la învățământul dual și 84 locuri la învățământul profesional de stat, pentru dobândirea unei calificări specifice activităților de producere energie electrică și extracție lignit.
Compania oferă în perioada 2020-2023, fiecărui tânăr ce alege învățământ dual, beneficii și stimulente, astfel:
• bursă lunară în valoare de 200 lei;
• premiu de performanță anuală în valoare de 300 lei, primilor 5 (cinci) elevi merituoși din fiecare clasă;
• echipament individual de protecție pe perioada pregătirii practice;
• echipamente de muncă pentru desfășurarea pregătirii practice;
• pregătire practică alături de cei mai buni specialiști;
• prioritate la angajare după absolvire;
• oportunități de dezvoltare profesională.
CEO a asigurat stagii de practică în baza Contractelor de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual, pentru sute de elevi. Din păcate, de toate aceste lucruri s-a ales praful!
Mihaela C. Horvath

4 COMENTARII

  1. Cinste politicienilor din Gorj care in ultimii 30 de ani si-au rotunjit averile si implicit pensiile. Au fost si sunt cea mai mare nenorocire pentru poporul roman adanc inglodat in datorii si saracie
    Solutia: sa iesim in strada, ca francezii, sa cerem devenirea oficiala ca si colonie a SUA.

  2. Gorjenii trebuie să facă fotografii pentru a le arăta nepoților cum arătau termocentralele și minele de cărbune. Peste 3-4 ani totul va fi dus la fier vechi, terenurile vor fi un desert, așa cum arata fostul Combinat chimic de la Craiova . S-a împlinit visul lui petre roman , ” industria României este un morman de fier vechi ” Psd iști au desăvârșit misiunea începută de omul fără gât.Acum urmează că și noi sa-i aruncăm la groapa de gunoi a istoriei pe psd iști, așa cum au dus ei industria României la fier vechi.

  3. CE TOT ATATEA STIRI DESPRE ACEASTA COMPANIE FALIMENTATA INTENTIONAT ? ZARURILE AU FOST ARUNCATE… 2026 ESTE SFARSITUL ENERGIEI PE CARBUNE. RESTUL SUNT POVESTI PENTRU OAMENI NAIVI. DIN PACATE ,ACESTI POLITICIENI AU REUSIT SA DISTRUGA SI ULTIMA REDUTA A ECONOMIEI ROMANESTI,PRODUCTIA PE ENERGIE ,FARA SA SE GANDEASCA LA DEZASTRUL LASAT IN URMA . VOM FI POLUL SARACIEI IN ROMANIA.,CUM A FOST MOLDOVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here