La cine a ajuns trofeul festivalului-concurs al cântecului, jocului și portului gorjenesc de la Tismana

2578

Festivalul, ajuns la ediția a 56-a, a avut loc în perioada 14-15 august, la Tismana. Concursul a fost împărțit pe patru secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, dansuri și port popular. Au fost acordate premii pentru fiecare secțiune.
Trofeul Festivalului, în valoare de 1.500 de lei, acordat de Primăria și Consiliul Local Tismana, a fost câștigat de Denisa Ungureanu din Motru.
La secțiunea soliști vocali, premiul I, în valoare de 1.200 lei, a fost obținut de Daria Frățilescu din Tismana și Raluca Cristina din Godinești. Premiul al II-lea, în valoare de 1.100 lei, a fost câștigat de Andrei Ciotor din Turcinești și Denisa Pîrlăgeanu din Târgu Jiu., iar premiul al III-lea, în valoare de 700 de lei, a ajuns la Bianca Ghiță din Arcani și Cosmina Hârșovescu din Ponoare, județul Mehedinți.
Cele trei mențiuni, în valoare de 400 lei fiecare, au fost obținute de Vanesa Marcu din Urdari, Ioana Stana – Târgu Jiu, Petronela Bartic – Mătăsari, Mădălina Anuța – Stejari, Roxana Muscurici – Pîrâu de Pripor și Lorena Tudorescu – Bolboși.
La secțiunea soliști instrumentiști, premiul I, în valoare de 1.000 de lei, a fost obținut de Ianis Lala din Tismana, la vioară. Premiul al II-lea, în valoare de 900 lei, a fost adjudecat de Valeru Nicușor Druțu din Crușeț, la nai, iar premiul al III-lea, în valoare de 700 lei, a fost obținut de Tania Galbenu și Ioana Stana, ambele din Târgu Jiu, la vioară. Cele două mențiuni, în valoare de 350 lei fiecare, au fost obținute de Ruben Baldovin din Pîrâu de Pripor, la vioară, și Bianca Radu, la nai, din Mătăsari.
Cele două premii pentru port popular, în valoare de 500 lei, acordate de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, au fost obținute de Dana Măruță din Lelești și de Eusebiu Copaci din Târgu Jiu.
S-au acordat premii și la secțiunea dansuri populare. Astfel, premiul I, în valoare de 1.500 lei, a fost obținut de Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” din Polovragi. Premiul al II-lea, în valoare de 1.300 lei, a ajuns la „Doina Jilțului” din Drăgotești, iar premiul al III-lea, în valoare de 1.100 lei, a fost obținut de către Ansamblul „Brâul de la Poiana” din Bustuchin.
Premiul special „Iulian Malea”, în valoare de 1.000 lei, acordat de Asociația „Acasă la Brâncuși”, a fost obținut de Ansamblul „Doina Tismanei”.
Premiile acordate au fost supuse impozitării, conform normelor legislative în vigoare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here