Câștigătorii Festivalului „Iustina Băluțeanu” de la Bustuchin

1464

Comuna Bustuchin a găzduit, sâmbătă, o nouă ediţie a Festivalului Folcloric „Iustina Băluţeanu”. Festivalul a fost deschis deopotrivă tarafurilor tradiționale și rapsozilor locului, dar și tinerilor interpreți, vocali și instrumentiști, individuali sau grupați în formații folclorice.
La secţiunea solişti vocali, premiul I a fost câştigat de Elena Izabela Matei din Bustuchin și Ioana Stana din Târgu Jiu, iar premiul II a fost adjudecat de Lorena Tudorescu din Bolboși și Andrei Ivan din Motru. Elena Roberta Balint din Runcu și Daria Elena Cojocaru din Zorlești au câștigat premiul al treilea.
Două premii speciale au fost acordate la această secțiune pentru Andreea Mihăescu din Stănești și Maria Roxana Gâlcă din Târgu Cărbunești de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Roșoga Maria din Târgu Jiu și Valentina Popescu din Bustuchin au fost răsplătite cu mențiune.
Ansamblul folcloric din Bustuchin a câștigat premiul I la secțiunea de dansuri populare. Premiul al II-lea a revenit formației de dansuri din Sinești (Vâlcea), iar premiul al III-lea a fost câștigat de către formația de dansuri populare din Roșia de Amaradia.
Premiul special a ajuns la formația de dansuri populare din Hurezani. Mențiunile la această secțiune au fost câștigate de către formațiile din Logrești și Stoina și au fost acordate de către Primăria și Consiliul Local Bustuchin și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Manifestarea este organizată în fiecare an de către Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria comunei Bustuchin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here