Actorul Toma Cuzin revine cu „Film în Sat” la Peștișani

1786

Festivalul „Film în Sat”, evenimentul care aduce locuitorii din mediul rural mai aproape de cultura și arta contemporană, revine cu cea de-a doua ediție la Peștișani, în locul natal al lui Brâncuși, între 1 – 6 august.

Organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, festivalul de artă este un eveniment cu acces liber, care oferă participanților oportunitatea de a întâlni actori și regizori, artiști plastici și muzicieni.
Filme românești și moldovenești, spectacole de teatru, concerte live și ateliere de creație se regăsesc în programul festivalului inițiat de îndrăgitul actor Cuzin Toma, care și-a propus să contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă.
În selecția de filme a festivalului, realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor, se regăsesc comedii de succes precum Ramon (r. Jesús del Cerro), Ghinionistul (r. Iura Luncașu) și Nunta mută (r. Horațiu Mălăele), Boss, recentul thriller noir al regizorului Bogdan Mirică, precum și Carbon (r. Ion Borș), cel mai de succes film moldovenesc, care a avut premiera la TIFF 2023. Programul filmelor este completat de o selecție de scurtmetraje românești.
„Horațiu Mălăele, unul dintre invitații speciali ai festivalului, va prezenta one man show-ul „Sunt un orb”, care va purta publicul prin operele marilor poeți Marin Sorescu, George Topârceanu, Nichita Stănescu, Emil Brumaru și mulți alții, în timp ce „Doamne ferește!”, spectacolul semnat de Lia Bugnar, aduce în fața publicului de la Peștișani actori remarcabili precum Cuzin Toma, Liliana Pană, Marin Grigore, Oana Pușcatu și Irina Rădulescu. Din programul festivalului nu lipsesc nici concertele: artiști apreciați pentru autenticitatea muzicii lor, ca Mihai Mărgineanu & Band și Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase, vin în fața publicului din Peștișani”, spun organizatorii.

Ateliere de broderie și pictură
O serie de ateliere susținute de artiști, care se adresează participanților cu vârste cuprinse între 6 și 70 de ani, invită la creativitate și socializare, într-un cadru de poveste: Amprenta, atelier de broderie coordonat de Cuzina, artist plastic; Pădurea de șevalete, atelier de pictură coordonat de Ana Bănică, artist vizual, alături de Cuzina; Zburătoare, un spectacol de action painting în cadrul căruia artistele Estera Osorhan, Ana Bănică și Cuzina vor picta pe ritmuri de muzică live,

1 august, ora 19:00 – Deschiderea festivalului, urmată de vernisajul expoziției de arte vizuale
FILME (ora 21:30)
1 august: RAMON (regia: Jesús del Cerro)
2 august: GHINIONISTUL (regia: Iura luncașu)
3 august: NUNTA MUTĂ (regia: Horațiu Mălăele)
4 august: BOSS (regia: Bogdan Mirică)
5 august: CARBON (regia: Ion Borș)
SPECTACOLE (ora 20:00)
3 august: SUNT UN ORB (regia și interpretarea Horațiu Mălăele)
6 august: DOAMNE FEREȘTE! (regia Lia Bugnar, distribuție: Cuzin Toma, Liliana Pană, Marin Grigore, Oana Pușcatu, Irina Rădulescu)
CONCERTE (ora 20:00)
4 august: Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase
5 august: Mihai Mărgineanu & Band
I.I

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here