Cazul Negomireanu: ISJ Gorj ”refuză să-mi dea decizia de pretransfer!”

3848

În cazul profesorului Alin Negomireanu, dascălul care amenințase că va intra în greva foamei după ce o profesoară primise nelegal ore la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, iar acesta fusese nedreptățit, amintim că Ministrul Educației i-a dat dreptate profesorului. (Despre acest caz, Gorjeanul în edițiile trecute).

Așa că, ISJ Gorj a fost obligat să reia etapa de pretransfer și, astfel, atât Alin Negomireanu, cât și o altă profesoară, au primit orele la școala menționată, așa cum firesc ar fi trebuit să se întâmple încă din aprilie. Numai că, instituția, deși a trecut o săptămână de la finalizarea procedurii prin care profesorului i-a dat dreptul de a preda în Școala ”Constantin Săvoiu”, nu i-a mai înmânat decizia, spunându-i-se că ”deocamdată, inspectoratul are multă bătaie de cap, dar că-și va primi hârtia curând”.

Astfel: ”Urmare a adresei nr. 245 MSI din 3 Iulie 2023 de la Ministerul Educației, ISJ Gorj a fost obligat sa reia etapa de pretransfer. Ședința a avut loc vineri 14 Iulie 2023 la sediul ISJ Gorj. Au fost prezenți insp. General Marcela Mrejeru, inspector general adjunct Marius Staicu, inspector resurse umane Andritoiu Liliana și Inspector resurse umane Prunescu Romeo. Inspectorii au menționat ca deciziile pentru mine și doamna Luminița Popa o sa fie gata marti 18 Iulie 2023. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, deși de la ”Constantin Savoiu” au fost distribuite, legal de această dată, cum spuneam, mie și doamnei Luminița Popa. Mai mult, aplicația informatică a fost actualizata fără ca orele să ne fie distribuite așa cum a fost consemnat în data de 14 iulie, in procesul verbal de la ședința publică pentru etapa de pretransfer. Bătaia de joc e modul de operare al ISJ Gorj! Deciziile corecte se impunea sa fie emise la finele lunii aprilie, dacă se respecta legea!”, a declarat, astăzi, profesorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here