Zeci de elevi din alte județe s-au înscris la liceu în Gorj

2385

Aproape 70 de elevi din alte județe vor urma din toamnă cursurile liceale în Gorj. Majoritatea tinerilor provin de la școli din Mehedinți și Hunedoara. Cinci dintre ei au medii de admitere mai mari de 9.

Anul acesta, 68 de elevi din cinci județe au optat să urmeze cursurile liceale în școli din județul Gorj. Majoritatea absolvenților de gimnaziu sunt din Mehedinți și Hunedoara, însă sunt și elevi din Dolj, Olt și chiar Iași.
52 dintre aceștia au obținut o medie de admitere mai mare de 5. Cu medii mai mari de 9 sunt doar cinci elevi. Ei au optat pentru licee din Târgu Jiu și Motru. Elevul cu cea mai mare medie, 9.90, din Petroșani, va studia la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, la specializarea Științe ale Naturii.
În schimb, cea mai mică medie îi aparține unui elev din Mehedinți, de la școala din Broșteni, care a ales să studieze la Liceul Tehnologic Motru, la clasa de Mecanică.
Doar nouă elevi din Gorj au rămas nerepartizați în prima etapă a admiterii, după ce nu au completat suficiente opţiuni pe fișa de înscriere în clasa a IX-a. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare, în perioada 7-9 august 2023, alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (20-25 iulie 2023), precum și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.
În Gorj au rămas neocupate 133 de locuri în licee.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here