Profesori corigenți la Titularizare. Note de 1 și 2! Niciun 10!

2360

Mai puțin de jumătate dintre profesorii gorjeni care au participat la examenul de Titularizare au reușit să ia note mai mari de 7. Și în acest an sunt dascăli care s-au făcut pur și simplu de râs, care nu au obținut nici măcar nota de trecere pentru un post de suplinitor – 5. Titularizarea se face doar pentru cei care obțin note peste 7 și în limita locurilor disponibile.

Nu mai puțin de 451 de candidați s-au înscris în Gorj la examenul de titularizare din acest an. 77 dintre ei au absentat, iar 67 s-au retras din examen, atunci când au văzut subiectele. Din cei 307 candidați, 64 au obținut note sub 5, în vreme ce 98 dintre ei au note între 5.01 și 6.99. Au fost și două lucrări anulate.

Gorjul nu are nicio notă de 10, în schimb 143 de dascăli au luat note peste 7. Pentru a obţine statutul de titular, adică angajarea pe perioadă nedeterminată în învățământ, profesorii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru suplinire este suficientă nota 5.
În acest an, nota finală este formată doar din cea de la proba scrisă, inspecțiile la clasă fiind anulate, în contextul grevei generale din Educație.

Notă de 1.75 la… Desen!
Ca și în restul țării, foarte mulți dascăli au luat note rușinoase, fiind și profesori ale căror lucrări au fost notate sub 2. Spre exemplu, un candidat din Gorj a obținut 1.75 la Educație plastică, altul a luat 1.80 la Educație fizică și sport, iar un dascăl a fost notat cu 1.75 la Geografie. De asemenea, doi profesori, unul de română și altul de informatică, se pot „lăuda” cu note de 2.50, iar un dascăl care voia să predea muzică nu a trecut de nota 2.20. Și exemplele pot continua.
Cea mai mare notă a fost 9.80, obținută de o învățătoare și de un profesor de sport.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi comunicate miercuri, 26 iulie.
Puține posturi titularizabile
Și în acest an, oferta de posturi titularizabile este una extrem de săracă. Sunt doar 14 posturi pe perioadă nedeterminată, destinate celor care vor să-și desfășoare activitatea în Palatul Copiilor, cluburi școlare sportive sau în cabinetele de asistență psihopedagogică. La liceul din Bustuchin și cel din Rovinari sunt vacante două posturi de instruire (maiștri) în mecanică și electromecanică.
În plus, sunt vacante mai multe posturi de suplinitori – 124 posturi. Iar candidaţii au la dispoziţie şi câteva sute de posturi incomplete. Aici, cele mai multe catedre disponibile, ce se vor forma din ore la cel puţin două şcoli, sunt la educație muzicală, educație plastică sau chimie.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here