VIDEO: Rețeta săptămânii – Fabiskitchen: Tort Plavova cu fructe. Răcoros!

885

Lista de cumpărături:
* 6 albușuri;
* 350 de grame de zahăr pudră;
* 20 g amidon de porumb;
* 1 vârf de cuțit de sare;
* 1 linguriță oțet de zmeură sau zeamă de lamiae.
Pentru acoperirea tortului
* 250 ml smântână lichidă pentru gătit;
* 15 ml extract vanilie de Bourbon;
* 15 grame zahar pudră;
* Fructe de pădure sau alte fructe după gustul fiecăruia.
Mod de preparare:
Acest tort este potrivit pentru toate perioadele anului, dar mai ales vara când avem la dispoziție să alegem dintr-o gamă diversificată de fructe.
Modul de preparare al acestui tort este simplu si funcționează foarte bine dacă se respectă următorii pași.
Înainte să ne apucăm de prepararea tortului preîncălzim cuptorul la 130 de grade cu ventilație.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Important este ca albușurile să aibă temperatura camerei și să fie foarte curate, deci să nu mai există vreo urmă de la gălbenușuri.
Adăugăm peste albușuri un vârf de cuțit de sare apoi le amestecăm bine cu un mixer pentru un minut. După un minut începem să adăugăm treptat zahărul pudră și mixăm totul până când zahărul pudră s-a incorporat de tot în albușuri, deci să fie o compoziție spumoasă dar cu o consistență solidă, numai bună de modelat.
Adăugăm oțetul de zmeură sau zeama de lămâie, amidonul de porumb și amestecăm scurt.
Pe o hârtie de copt folosind forma unui tort desenăm un cercul după mărimea formei, în așa fel încât să fie de 26-28 de cm.
Dăm forma deoparte și, în cercul desenat, modelăm tortul nostru.
În colțurile tăvii adăugăm puțin din compoziția albușurilor.
Aranjăm hârtia de copt în tavă, pentru că în acest fel se lipește perfect hârtia de tavă și nu există probleme la copt.
În vârful tortului, cu o lingură, facem o formă ovală pentru că acolo o să adăugăm frișca și fructele.
Vă invit să urmăriți video-ul pentru a vedea exact tehnica de modelare.
În momentul în care introducem tortul la cuptor reducem temperatura la 100 de grade. Dăm tortul la cuptor, pentru aproximativ 85 de minute.
În acest timp nu deschidem ușa cuptorului și, altfel, tortul nostru se lasă în jos.
După ce au trecut minutele menționate, lăsăm tortul pentru cel puțin o oră să se răcească.
Este important ca pentru răcirea lui să ținem ușa cuptorului închisă. deci, îl lăsăm în cuptor minimum o oră, cu ușa închisă.
Tortul trebuie să fie crocant la exterior, ca o bezea, iar în interior să fie spumos.
După ce a trecut perioada de răcire, îl scoatem din cuptor și îndepărtăm hârtia de copt.
Amestecăm bine smântâna lichidă, cu toate Ingredientele, până se formează o frișcă cu textură de cremă pe care o adăugăm în vârful tortului.
După placul fiecăruia, se decorează cu diferite fructe, apoi se poate servi.
Tortul Pavlova este genul de tort care se topește în gură, o explozie de gusturi chiar dacă are ingrediente puține, deci merită încercat!
Spor la gătit!
Puteți urmări rețeta și pe YouTube, pe Fabiskitchen:
https://www.youtube.com/shorts/29jDvAG9vtg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here