VIDEO: Salvamont Gorj, în alertă: METEORIT văzut la Târgu-Jiu! Traiectorie: Stănești – Târgu Jiu – Cărbunești

19608
Salvamont Gorj: Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiștii din Hunedoara și Gorj . După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observata o lumina puternica , cu flacara și zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanta peste creasta masivului Valcan , salvamontiștii aflat în tura operativa in bazele Salvamont Hunedoara si Salvamont Gorj au întrat în alerta , prima supoziție fiind un avion cu probleme. Situația se anunta foarte incerta intrucat nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment și nici nu era declanșată o alerta de aeronava cu probleme sau prabusita.
Informații și imagini ulterioare le-au permis salvamontiștilor sa își dea seama ca este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stănesti- Targu jiu – Tg Cărbunești.
Informații care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbușit în România sau chiar a avut altitudine și viteza suficienta sa ajungă în Bulgaria sau Serbia.

În presa loacală au fost publicate mai multe comentarii:”Un meteor extrem de strălucitor a luminat cerul în Târgu Jiu”, a scris un gorjean pe pagina de socializare, unde a postat și un video. „La Prigoria s-a văzut superb”, a scris cineva. „Îl văzui și eu la Balanesti,când parcam masina…”, este un alt comentariu.
Și mulți doljeni spun că au văzut obiectul luminos, iar unii că au auzit o bubuitură. „Posibil meteorit… O lumină puternică lumina Doljul”, este mărturia unui doljean.

„S-a auzit o explozie foarte puternica. Stie cineva ce s-a întămplat?”, a scris cineva din Calafat. „S-a auzit si in judetul Olt”, a comentat altcineva

https://www.facebook.com/100003592106978/videos/179277761642815/https://www.facebook.com/100003592106978/videos/671946707598732/

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here