Puțini elevi din Gorj admiși la colegiile militare

3755

Nu mai puțin de 36 de elevi din Gorj au susținut examen de admitere la colegiile militare din țară. Doar 19 dintre ei au fost admiși. Cea mai mare medie de admitere la nivel național a fost 9,98, iar cea mai mică medie – 7,40. 

Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizării în colegiile militare din țară. Sunt peste 800 de absolvenți de gimnaziu care vor îmbrățișa o carieră militară.
Primul elev din Gorj admis a avut media 9.73. Acesta a absolvit Școala Gimnazială nr.1 Rovinari și a optat pentru colegiul militar din Alba Iulia. La fel ca el au făcut alți patru tineri care au studiat la școli din Târgu Jiu, Târgu Cărbunești, Turceni și  Fărcășești.
Restul au optat pentru Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Sunt patru elevi din Țânțăreni, câte doi din Târgu Jiu, Turceni, Turburea și Glogova și doi absolvenți de gimnaziu care au studiat la Mătăsari și Bîlteni.
Ultimul tânăr din Gorj admis la colegiul militar a avut media 7.52 și provine de la o școală din comuna Țânțăreni.
Pe toată durata pregătirii în colegiul național militar, elevii beneficiază de școlarizare, cazare, masă, echipament, transport dus-întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală gratuite.
În acest an au fost disponibile 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.
I.I.