Solidaritatea Sanitară: Vom continua protestele

933

Ordonanța de urgență pe care guvernul a adoptat-o vineri nu satisface revendicările angajaților din Sănătate, transmit reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

„Ordonanța de urgență pe care guvernul a adoptat-o în ședința de ieri 30 iunie nu satisface revendicările angajaților din Sănătate. De altfel, forma în care guvernul a înțeles să transpună o parte dintre solicitările Federației Solidaritatea Sanitară nu se regăsește în lista noastră de revendicări. Este vorba, în special, despre revendicările referitoare la plata corectă pentru munca prin care se asigură continuitatea serviciilor medicale, pentru care guvernul a înțeles să acorde o sumă fixă în dauna plății acestor drepturi prin raportare la salariul de bază actual”, potrivit unui comunicat de presă.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a efectuat o analiză a impactului Ordonanței de urgență nr. 63/2023, iar evaluarea impactului evidențiază faptul că acest act normativ este de fapt o „Ordonanță a amăgirilor, deoarece există o diferență foarte mare între beneficiile anunțate public pentru angajații din Sănătate și beneficiile reale”.

În aceste condiții, programul de proteste anunțat de Federația ”Solidaritatea Sanitară” continuă atât cu protestele deja aflate în desfășurare, cât cu protestele anunțate pentru luna iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here