Ciuperceni: Festival-concurs al cântecului, jocului și portului oltenesc

1546

Comuna Ciuperceni va găzdui la finalul lunii iunie festivalul-concurs al cântecului, jocului și portului oltenesc „Plai de cântec și de dor”, ajuns la cea de-a XIII-a ediție.
Evenimentul este așteptat cu deosebit interes atât de tinerii concurenți, interpreți ai cântecului și jocului popular, cât și de locuitorii comunei sau de vizitatori din alte localități ce își dau întâlnire în fiecare an, în data de 29 iunie, de Sf. Apostoli Petru și Pavel, la Ciuperceni.
„Festivalul-concurs se adresează interpreților tinere-talente și formațiilor de neprofesioniști. Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maximum trei interpreți de muzică populară și trei instrumentiști. Pentru secțiunile soliști vocali și soliști instrumentiști pot participa interpreți cu vârsta cuprinsă între 12 și 35 de ani. Programul soliștilor instrumentiști nu va depăși 6 minute. Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină, baladă). Concurenții sunt așteptați în ziua de 29 iunie 2023, ora 14.00, pe dealul Zorzilei din localitate”, anunță organizatorii.
Premiile vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Ciuperceni și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. În plus, festivalul-concurs este deschis sponsorizării.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here