A combinat bere cu vodcă și s-a urcat la volan

1361

Un șofer din Târgu Jiu a fost condamnat, zilele trecute, la un an de închisoare cu suspendare după ce s-a urcat beat criță la volanul unei dubițe. Bărbatul a fost depistat de polițiști în urma unui control de rutină.

„În actul de sesizare s-a reţinut că organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 19.10.2021, în jurul orelor 23:40, au depistat în trafic pe inculpatul (…) în timp ce conducea autoutilitara marca Citroen Jumper pe strada Narciselor din Târgu Jiu, având o alcoolemie peste limita legală. În urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, inculpatul fiind condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice”, potrivit rechizitoriului.
Gorjeanul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, rezultatul alcoolemiei fiind de 2,06 g‰ la ora 01:12 şi 1,74 g‰ la ora 02:12, conform buletinelor de analiză toxicologică.
Bărbatul a recunoscut că în acea seară a consumat la domiciliul său un litru de bere și 50 de ml de vodcă, fără să mănânce.
Instanţa a apreciat că fapta bărbatului prezintă un grad foarte ridicat de pericol social, având în vedere nivelul alcoolemiei de 2,06 g‰ alcool pur în sânge, în condiţiile în care pragul instituit de lege este de 0,80 g‰ şi faptul că a condus vehiculul pe o stradă principală din Târgu Jiu.

Pedeapsă minimă
Pentru că a fost sincer și cooperant pe parcursul procesului penal, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa închisorii orientată spre minim: un an de închisoare cu suspendare. „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea efectivă a acesteia, fiind însă necesară supravegherea conduitei inculpatului pe o perioadă determinată”, a motivat instanța.
Pe perioada termenului de supraveghere de 2 ani, bărbatul va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii, la o instituție publică din Târgu Jiu, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Sentința instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here