Concurs pentru șefia instanțelor din Gorj

1939

Consiliul Superior al Magistraturii a dat startul concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante la instanțele din întreaga țară. În Gorj, au fost scoase la concurs posturile de președinte al judecătoriilor din Târgu-Jiu, Motru, Novaci și Târgu-Cărbunești. Concurs va fi inclusiv pentru șefia Tribunalului Gorj.

Sunt în total 138 de funcții de președinte vacante sau care urmează a se vacanta până la data de 22 august 2023 la curțile de apel, tribunalele și judecătoriile din țară.
Cererile de înscriere pot fi transmise până la data de 17 martie 2023, inclusiv, urmând ca afișarea listelor candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs să aibă loc la data de 23 martie 2023.
Proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere poate fi depus până pe 30 martie, iar a doua zi va fi afișată lista finală a candidaților.
Testarea psihologică va avea loc în 10-13 aprilie, iar în perioada 25 aprilie – 7 mai va fi susținut proiectul. Testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane se va desfășura pe 28 mai 2023. Abia pe 15 iunie se va afișa tabelul de clasificare a candidaților.
Potrivit CSM, calendarul concursului este estimativ și poate suferi modificări în funcție de numărul candidaților înscriși la concurs.
Pot candida pentru o funcție de conducere, judecătorii care au calificativul „Foarte bine” la ultima evaluare, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, au cel puțin un an lucrat la instanța la care solicită numirea, nu au făcut parte din serviciile de informații și nu au colaborat cu acestea.
Un președinte de instanță care și-a câștigat postul prin concurs este numit pe o perioadă de 3 ani, având posibilitatea prelungirii acesteia cu încă maximum trei ani.
În acest moment, cele patru judecătorii din Gorj sunt conduse de Mirela Alexandra Stoian (Târgu-Jiu), Gabriela Liao (Târgu-Cărbunești), Bogdan Ovidiu Albă (Novaci) și Vasile Bădoiu (Motru), toți fiind delegați în funcție.
Tribunalul Gorj este condus de judecătorul Laura Mihaela Sarcină, în urma concursului organizat acum trei ani.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here