Primăria Motru a oferit cheile unor locuințe din fondul locativ la patru familii din municipiu

1626

O familie din Motru, aflată pe o listă de așteptare pentru o locuință, a primit ieri cheile unui apartament, pe care îl aștepta de opt ani de zile. Familia respectivă acea trei copii, iar cinci locuiau într-o garsonieră de 24 de mp, unde achitau o chirie de 600 de lei, plus utilități.

Alte trei familii au primit repartițiile pentru o locuință de la primărie, pentru care vor achita o chirie modică de maxim 250 de lei pe lună.
Familiile care locuiesc în spații din fondul locativ Motru au posibilitatea, pe viitor, să le cumpere cu plata în rate, în maxim trei ani de zile.
De altfel, Primăria Motru a făcut evaluarea și vânzarea a 13 apartamente aflate în această situație, în ultimul an de zile, la solicitarea chiriașilor.
Primăria Motru nu se oprește aici și-a demarat procedura pentru închirierea celor 36 de garsoniere confort I din Căminul Social. La ora actuala s-au demarat lucrările și documentația pentru contorizarea individuala a garsonierelor la curent, apă canal. Aceste garsoniere sunt mobilate corespunzător și vor fi puse la dispoziția tinerelor familii din oraș, în acest an.
A. S.