VIDEO: Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Mămăligă cu Baby Spanac gătită pe foc!

701

Lista de cumpărături pentru 4 porții:
*500 ml Lapte;
*500 ml Apă sau Supă fond de legume;
*250 g făină de porumb;
*250 g baby spanac;
*100 g parmesan;
*100 g brânză roquefort sau brânză gorgonzola;
*4 linguri ulei de măsline;
*Cimbru verde;
*Nucșoară;
*Sare;
*Piper.
Mod de preparare:
În această perioadă, când gospodinele și gospodarii se pregătesc de marea sărbătoare a Crăciunului, m-am gândit să scriu o rețetă puțin diferită.
În acest an, la Rețeta Săptămânii, am scris diferite rețete cu și despre mămăligă.
Simt că mămăliga este o moștenire de la bunica mea, am crescut cu mămăliga și nu pot să mă mai despart de ea.
De aceea, o gătesc în multe feluri pentru că făina de mălai este potrivită și pentru a fi creativ. Într-o cratiță am adăugat laptele, apa. Am tocat cimbrul verde, mărunt, pe care l-am adăugat în peste lapte și apă.
Sare, piper după gust, fiecare poate să adauge cât dorește, de aceea la unele mirodenii nu scriu gramajele pentru că gusturile sunt diferite. Pe răzătoarea fină am ras puțină nucșoară și am lăsat să dea totul un clocot la foc mic. Am adăugat făina de mălai, amestecând continuu, iar totul a durat aproximativ 12 minute. Important este ca focul să aibă flacără mică.
Am ras parmezanul tot pe răzătoarea fină, apoi l-am adăugat peste mămăliga deja formată.
Am tocat fideluță baby-spanacul pe care l-am adăugat, împreună cu uleiul de măsline, amestecând totul foarte bine.
La final, am format porțiile de mămăligă, am adăugat brânză roquefort pe care am topit-o puțin la flacără.
O rețetă delicioasă, gustoasă care merită încercată!
În această perioadă, când se consumă multă carne, nu uitați de legume pentru că echilibru este cheia, mâncarea este motorul organismului.
Gătiți această rețetă si veți realiza ce bine vă simțiți după aceea!
Spor la gătit !
Crăciun cu multă lumină în suflet !!!
Puteți urmări rețeta și pe YouTube, pe Cooking Adventures in The Nature:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here