În Gorj și Dolj: Legea minerilor și energeticienilor CEO nu mai poate fi ținută sub cheie!

5105

Casele de pensii din alte județe sunt obligate de către instanțele de judecată să aplice legea pensionării angajaților din minerit și energie la 52 de ani. Numai în Gorj și Dolj magistrații emit soluții nefavorabile, în schimb, un ultim exemplu, la Alba Iulia, judecătorii au dat câștig de cauză acestor salariați, pe bandă rulantă.

,,Am făcut această lege…”
Până și deputatul Mihai Weber, lider al PSD Gorj s-a văzut nevoit să recunoască că această lege este aplicabilă. Mai mult, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a început să emită, pe bandă rulantă, decizii favorabile, obligând casele de pensii să aplice actul normativ, acesta a spus că ,,a făcut această lege”: ,,Poate dura câteva luni dar, până la urmă, legea va fi aplicată așa cum s-a dorit. Am făcut această lege în sprijinul angajaților CEO, ne dorim această lege să fie aplicabilă urgent” spune Weber, într-un interviu pentru Radio Infinit.

,,Acum, spun invers!”
Deputatul Radu Miruță, liderul USR Gorj, i-a taxat ieri pe cei din PSD și PNL: ,,Opt dosare din opt au fost câștigate definitiv doar astăzi, dar PSD și PNL se tot ambiționează să țină legea blocată.
Văzând dosare câștigate pe bandă rulantă, după ce au făcut tot ce au putut să blocheze această lege 197/2021, acum au început să spună și ei că legea este bună, fix invers de cum spuneau când mă chinuiam alături de oameni ca această lege dreaptă să fie adoptată. Și a fost! Păi, domnilor, dacă acum spuneți că legea este bună, nu vreți domniile voastre să fiți consecvenți cu ce spuneți și s-o și aplicați? Cine să o aplice, dacă nu Ministerul Muncii PSD, sau prim-ministrul PNL? Treaba asta ieșită acum din gura dumneavoastră cu ,,să se aplice”…păi cine sunt cei care să o aplice: fix dumneavoastră!
Lăsați ambițiile, lăsați poveștile, ieșiți din ridicol și dați decizie imediată în toate Casele de Pensii din țară să interpreteze acum legea așa cum spun definitiv atât de mulți judecători!”, a scris deputatul pe Facebook.

,,Nu cedăm!”
,,Cel are a anunțat că judecătorii de la Alba Iulia au dat nu mai puțin de opt decizii favorabile, pe această lege, a fost unul dintre salariații CEO, Vasile Tivig, protestatar al Pieței, de peste un an, pentru Legea 197/2021: Încă 8 (OPT) Decizii DEFINITIVE de RECUNOAȘTERE a LEGII 197/2021!!!
Într-o singură zi!!!
În Oltenia se DOARME!
Pe toate ,,fronturile”… Magistrați… Politicieni… Sindicaliști… Salariați…
Mai sunt câțiva ,,NEBUNI”, care se încăpățânează să nu renunțe la luptă… O luptă pentru respectarea unei LEGI! LEGEA 197/2021!!!
NU CEDĂM!!! NU CEDĂM!!!”, a scris acesta pe site-ul de socializare.
M.C.H.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here