Starea vremii în Gorj, cu Darius Andrei Norocea – ,,În slujba cetățeanului, privind atmosfera”

1715

!Căldură mare, mon cher!

Informare meteorologică referitoare la ziua de azi (Luni, 4 Iulie 2022), pentru județul Gorj:
* Pe parcursul zilei de azi, vremea va redeveni călduroasă, temperaturile urmând să depășească în cea mai mare parte din județ pragul de 30°C!
* În zonele sudice, sud estice din județ și local în zona centrala a teritoriului se va atinge din nou pragul caniculei, cel de 35°C, disconfortul termic redevenind accentuat!
* Indicele de temperatură-umezeală ( ITU) va atinge în aceste zone pragul critic de 80 de unități și va putea sa fie ușor depășit, aerul devenind greu de suportat!
De această dată, manifestările specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse la nivel de județ, în jumătatea estica!
Local, putem discuta de furtuni trecătoare, tipice verii și în restul teritoriului, însă intensitatea acestora va fi nesemnificativă de această dată!

Câteva sfaturi utile pentru persoanele care sunt sensibile la asemenea temperaturi:

1. Evitați pe cât posibilul ieșirile în aer liber și expunerea la razele solare!
2. Hidratați-vă cu minim 2 l de lichide, de preferat apă, fără ca senzația de sete să apară!
3. Purtați haine albe de preferat și nu de culoare neagră!
4. Trageți draperiile din încăperi, în așa fel încât și nu permită pătrunderea razelor solare, pentru a menține o temperatură sub pragul de 30°C în principiu!
*Întregul tacâm meteorologic referitor la prima zi a săptămânii va fi rezultatul intensificării anteriorului val de căldură, din urmă cu câteva zile!
O săptămână cu mult spor vă doresc!
Analiză, text & foto: Darius Norocea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here