VIDEO: Monumentul reabilitat de la Padeș, inaugurat în prezența autorităților județene! Dublu eveniment, în Câmpia Soarelui

1507

,,Imn pentru Domnul Tudor-201 ani” este numele manifestării de duminică de la Padeș, organizată de autoritatea locală pe locul recent reabilitat al monumentului din Câmpia Soarelui. De altfel, investiția susținută de Consiliul Județean Gorj a fost inaugurată, ieri, primarul Mihăiță Troacă tăind panglica edificiului în aplauzele publicului. Investiția a costat un milion de lei iar lucrările au început în aprilie anul trecut.

Monumentul Proclamației de la Padeș este un unul memorial, ridicat în satul gorjean Padeș. Acesta rememorează și celebrează începutul Revoluției lui Tudor Vladimirescu din 1821. Monumentul, ridicat în prima jumătate a secolului al XX-lea în așa-numita Câmpie a Soarelui (sau a Libertății), în Munții Vâlcan, este opera arhitectului român State Baloșin.
Aceste aspecte au fost prezentate celor prezenți, duminică, de către Codruța Florescu, înainte de tăierea panglicii inaugurale a edificiului care nu s-a mai bucurat, până acum, de o reabilitare necesară.
Monumentul era în primăvara anului trecut parțial distrus, năpădit de buruieni iar în jurul său era dezastru. Acum însă monumentul are un aspect de nou iar restaurarea s-a făcut cu simț de răspundere, nu degeaba a costat un milion de lei.

Slujba religioasă, depunere de coroane de flori, momente artistice!
Ansamblul Artistic Doina Gorjului, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, Garnizoana municipiului dar si Fanfara Armonia și-au dat concursul pentru ca acest eveniment să fie unul reușit.

Au contribuit la asta, din plin, și reprezentanții Primăriei Padeș, primarul PSD rostind câteva cuvinte legate de eveniment dar și despre investiția finalizată recent.
La monument s-au depus apoi coroane de flori și s-au susținut momente folclorice.
Deputatul Dan Vîlceanu a fost prezent în public, alături de o parte de colegii din PNL Gorj. Au venit și numeroși politicieni ai PSD, reprezentanții CE Oltenia și ai OFSD Gorj. Fundația Tudor Vladimirescu a fost reprezentată la eveniment de către Dragoș Morega, care a și depus la monument o coroană de flori.
Un moment interesat a fost prezentat de actorul Eugen Titu și de dansatorii Doinei Gorjului.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here