Artiști în sprijinul artiștilor. Spectacole caritabile de teatru

1148

Uniunea Teatrală din România a inițiat Campania umanitară „Artiști români pentru artiști ucraineni”, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.
Teatrul din Târgu-Jiu susține această importantă inițiativă și se alătură celor 42 de instituții din România și trei din Republica Moldova, oferind sprijin financiar pentru artiștii ucraineni care trec acum prin momente cumplite.
Astfel, în perioada 16 mai – 15 iunie, instituțiile de cultură din România și Republica Moldova vor organiza spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina (Andrii Bondarenko, Elena Astasieva, Igor Biliț, Irina Gareț, Liudmila Timoșenko, Maxim Kurocikin, Natalia Blok, Natalia Vorojbit, Oksana Savcenko, Tetiana Kițenko), în traducerea Ralucăi Rădulescu sau vor programa spectacole din repertoriul propriu, donând încasările.
Astfel, încasările spectacolelor „Iedul cu trei capre”, regia Cătălin Grigoraș, și „Fabrica de impro”, programate pe data de 2 iunie vor fi donate în cadrul campaniei.
Ambele spectacole au loc la Teatrul de Vară „Nelu Dumitru” din Târgu-Jiu.
Primul este programat la ora 10.00, iar celălalt la ora 19.00.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here