Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Cordon blue cu cartofi rumeniți la tigaie

1505

Lista de cumpărături pentru 2 persoane:
* 2 bucăți de carne de vițel sau porc pentru șnițel
* 2 felii de cașcaval sau brânză
* 2 ouă
* 4 felii de șuncă toast
* 4 linguri de unt clarifiat
* 80 de grame de făină albă
* 80 de grame de pesmet
* Sare, piper după gust
* Câteva fire de pătrunjel verde
* 2 linguri de ulei
* 300 de gr de cartofi cocktail
* Sare grunjoasă după gust
Mod de preparare:
Spălam bine cartofii și, într-o oală pe abur, îi punem la fiert în coaja lor. După ce s-au fiert cartofii îi lăsăm la răcit apoi îi tăiem pe jumătate. Până se răcesc cartofii, putem să profităm de timp și să ne apucăm de cordon blue.
Înainte să batem feliile de șnițel cu ciocanul pentru carne, adăugăm peste șnițele o pungă nouă de plastic. Carnea trebuie bătută cât mai subțire dar, atenție, să nu se rupă.
Întindem feliile de carne și peste acestea adăugăm două felii de șuncă toast și o bucată de cașcaval sau brânză toast. Împăturim carnea și batem marginile ușor cu ciocanul, în acest mod sigilăm umplutura în interior.
Batem două ouă peste care adăugăm sare și piper, după gust și amestecăm totul bine. Eu, la șnițele sau cordon blue nu condimentez carnea, prefer să adaug condimentele în amestecul de ouă.
Recomandarea mea este ca șnițelele, cordon blue să le prăjim în unt clarifiat și în tigaie de inox. Untul clarifiat dă un gust aparte și are un punct de fum mult mai ridicat decât uleiul. Mai ales că pesmetul se arde repede în ulei. Înainte să prăjim cordon blue, adăugăm uleiul într-o tigaie emailată și prăjim cartofii până vor avea culoarea aurie, după care, reducem temperatura la cartofi, adăugăm sare grunjoasă și îi lăsam acolo. Între timp, într-o tigaie de 28 de cm în diametru, adăugăm 4 linguri mari de unt clarifiat. Este foarte important ca șnițelul să fie prăjit în suficient unt clarifiat. Carnea pe care am împăturit-o anterior o dăm, prima dată, prin făină, ou, apoi pesmet. Adăugăm cordon blue în tigaie și îl prăjim pe ambele părți, până va avea culoarea aurie. După ce a căpătat culoarea aurie, le scoatem și le punem pe un prosop absorbant de bucătărie. Adăugăm peste cartofi pătrunjelul verde, tocat mărunt, și pentru un minut îi mai lăsăm la temperatura redusă. Pe o farfurie servim cordon blue, alături de cartofi, o felie de lămâie și dacă doriți cu o lingură de marmeladă de merișoare.
Poftă bună!
Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de e_mail: alinfabian62@gmail.com. Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România, prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here