La doi ani după ce l-a lovit cu parul în cap, agresorul nu a fost trimis în judecată! Șengher a fost reținut vineri pentru furt de lemne

5231

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești anchetează împreună cu Poliția Târgu Cărbunești, de doi ani de zile, un dosar penal în care Șengher Doru Ciprian, localnic din Bibești, comuna Săulești a fost implicat într-o agresiune asupra lui Nicolae Pîrvu, localnic al satului. Șengher, cetățean fără loc de muncă, este acuzat că l-ar fi lovit pe bărbatul de 56 de ani cu părul în cap, după ce omul l-a prins, în flagrant, la furat de lemne. Victima a beneficiat de 7 zile de îngrijiri medicale iar făptașul a fost toată perioada în libertate. Cel puțin până vineri dimineață, când jandarmii l-au prins pe Șengher la furt de lemne, individul fiind reținut timp de 24 de ore, alături de alte două persoane. De altfel, Ciubotaru Constantin Cătălin, implicat și el în dosarul cu lovirea din martie 2020, a fost, de asemenea, reținut.

Nicolae Pîrvu reclama în urmă cu exact doi ani de zile că în timp ce se deplasa în pădurea din Bibești, după cai, l-ar fi văzut pe Șengher, alături de Ciubotaru Constantin și de încă un individ, în timp ce tăiau la lemne. Cei trei sustrăgeau material lemnos într-o zonă forestieră care avea proprietari. Mai exact, respectivii furau material lemnos. Omul a anunțat incidentul la 112, după ce Șengher l-a lovit pe aceasta cu par în cap, doborându-l la pământ. Poliția a anchetat superficial cazul, în timp ce Șengher, implicat în mai multe infracțiuni de furt de lemne, face muncă în folosul comunității pentru amenzi penale de peste 50.000. Șocant este că, fără niciun venit și fără bani de amenzi, respectivul ar fi achiziționat 9 hectare de pădure în Bibești cu suma de 9000 de euro. Adică, pădurea din punctul Purcari, l-a costat pe șomer 1000 de euro hectarul.

Doi ani și nicio finalitate în dosarul penal!
În cei doi ani trecuți de la comiterea faptei, învinuitul prospera în localitate în timp ce victima așteaptă o soluție din partea anchetatorilor. Din păcate, dosarul penal nr.4 din martie 2020 zace, probabil, într-un sertar la unitatea de parchet amintită.
În loc să se ia o măsură cu făptașii, statul le permite să comită noi infracțiuni, dovada că vineri, la ora 5.00, s-a făcut un apel pe 112 de către un cetățean al comunei Săulești că trei indivizi furau lemne din pădure cu un ARO camionetă. Jandarmii intervin prompt, vin în pădurea din zona Bărbătești și îi prind în flagrant pe Șengher și pe alți doi indivizi care fug la venirea forțelor de ordine. Cei care fug, Preda și Ciubotaru, indivizi cu antecedente penale, au alergat la domiciliu dar jandarmii i-au ridicat câteva ore mai târziu, direct din pat. Cu siguranță, cei doi au fost dați în vileag de Șengher care a rămas lângă camioneta în care se afla material lemnos. Cei trei sunt reținuți timp de 24 de ore, fiind puși în libertate duminică, în timp ce ancheta continuă.
Camioneta lui Șengher se află, și în prezent, în curtea Ocolului Silvic Târgu Cărbunești.

Lemnele tăiate în rast!
Interesant este că la momentul în care jandarmii anchetau cazul, cei doi fugari ar fi revenit la locul faptei și ar fi tăiat razant toate cioatele rămase după comiterea infracțiunii. Practic, respectivii au încercat să-și șteargă urmele infracțiunii, lucru sesizat de jandarmi. Cioatele au fost găsite, 340 de bucăți în oraș, la 200 de metri de locul infracțiunii.
La fața locului s-a făcut constatare de către jandarmi iar drujbele celor doi și o secure au fost confiscate.

Șengher, cercetat de SICE și pentru evaziune fiscală
Trebuie menționat că înainte de comiterea infracțiunii violente de la Bibești, Șengher a fost cercetat și într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 20.000 de lei. Dosarul nr.9 din 2017 s-a cercetat cu respectivul în libertate. Victima din 2020 s-a adresat, marți, IPJ Gorj pentru a ajunge în audiență la comandatul instituției, pentru a-i aduce la cunoștință că ancheta bate pasul pe loc.
A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here