Anchetă finalizată pentru medicul din Padeș care făcea vaccinare „la chiuvetă”, la Baia de Aramă!

2138

Procurorii din Timișoara au încheiat cercetările în cazul medicului din localitatea gorjeană Padeș, care la sfârșitul anului trecut a și ajuns în spatele gratiilor pentru că ar fi fost implicat într-o rețea de „vaccinare la chiuvetă”.
Dosarul anchetatorilor a ajuns pe masa judecătorilor la mijlocul lunii februarie, când magistrații au și decis să mențină în continuare măsura controlului judiciar față de inculpat, măsură care va fi valabilă până aproape de Paști. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de inculpatul, BĂLOI IONUȚ-VICTOR, fără antecedente penale, căsătorit, cercetat sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic în formă continuată, (…) (9 acte materiale) în concurs cu infracțiunea de complicitate la infracțiunea de fals informatic în formă continuată, (…) (6 acte materiale) și cu infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, (…)(6 acte materiale), (…)Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpat, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii preventive să fie verificată înainte de expirarea termenului de 60 de zile prevăzut de lege, respectiv 15.04.2022”, a stabilit instanța de judecată.
În perioada în care se află sub control judiciar, medicul trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este chemat, să anunțe Judecătoria Timișoara „de îndată” cu privire la schimbarea locuinței și să nu plece din țară fără acceptul procurorului de caz.
De asemenea, inculpatul are și alte interdicții dispuse de instanța de judecată. „Impune inculpatului pe durata controlului judiciar să nu se apropie la mai mult de 100 de metri de suspecţii Maimuţ Marius-Sorin, Maimuţ Adriana, Berbec Ramona-Silvia, Bololoi Corina, Scundu Vasile, Scundu Iuliana-Nicoleta, Motea Denisa-Alexandra, Motea Diana Marinela, Motea Romică, Hârţaucă Maria şi Corlan Cosmin Constantin, precum şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale”, a stabilit instanța.
Toate aceste persoane menționate aici au și ele calitatea de inculpat în dosarul întocmit de procurori.
Deocamdată dosarul se află în procedura de Cameră Preliminară și un magistrat urmează să decidă dacă poate dispune sau nu începerea procesului în baza probelor strânse de anchetatori. La începutul lunii noiembrie a anului trecut anchetatorii au descins la cabinetul medical pe care Băloi îl avea amenajat în orașul Baia de Aramă, din județul Mehedinți, localitate aflată în apropiere de Padeș.
Pe lângă probe, anchetatorii l-au ridicat atunci și pe medic, acesta primind mandat de arestare preventivă, ulterior măsurile dispuse împotriva sa fiind mai blânde.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here