Comuna Bolboși – cea mai mică rată de vaccinare anti-Covid

841

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, luni, că rata de vaccinare în România a ajuns la 40.7%, fiind de 43.45% în municipii şi mai puţin de 30% în zona rurală. În Gorj, cea mai mică rată de vaccinare este în comuna Bolboși, unde puțin peste 17% din populație s-a imunizat. În schimb, în top 3 vaccinare se mențin localitățile Târgu-Jiu, Arcani și Țicleni.

Gorjul este într-o zonă verde privind vaccinarea, adică cu procente peste 20% din populație. În doar patru localități procentul de vaccinare este mai mare de 40%. Este vorba de Târgu-Jiu – 44,51%, Arcani – 43,93%, Țicleni – 43,52% și Motru – 41,21%.
În 31 de localități, rata de vaccinare depășește 30%. În top 5 găsim: Turcinești, Lelești, Bălești, Drăgotești și Bumbești-Pițic.
Albeni, Alimpești, Aninoasa, Baia de Fier, Bîlteni, Bengești-Ciocadia, Berlești, Brănești, Borăscu, Bustuchin, Ciuperceni, Dănciulești, Fărcășești, Godinești, Jupânești, Licurici, Negomir, Padeș, Plopșoru, Polovragi, Prigoria, Roșia de Amaradia, Săcelu, Samarinești, Săulești, Scoarța, Stănești, Stejari, Urdari și Văgiulești au rate de imunizare cuprinse între 20 și 30%.
În schimb, comuna Bolboși este singura localitate din Gorj unde rata de vaccinare este mai mică de 20%. Aici, doar 17,63% din populația eligibilă a decis să se vaccineze anti-Covid.
Două comune din Timiș și Bistrița-Năsăud au cea mai mare acoperire vaccinală din țară, de peste 60%, iar Otopeni este singurul oraş din top zece, cu o rată de vaccinare de 55,7%.

Rată de infectare de peste 7
Județul Gorj are o rată de infectare de peste 7 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidență a cazurilor Covid se înregistrează, culmea, în localitățile cu cea mai mare rată de vaccinare, respectiv Drăgotești, Târgu-Jiu și Arcani. Luni, Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat o rată de infectare de peste 10 cazuri la mia de locuitori în cele trei localități, respectiv Drăgotești – 13,85, Târgu-Jiu – 12,36 și Arcani – 10,12.
În total sunt 53 de localități în scenariul roșu, comuna Licurici înregistrând cele mai puține cazuri de Covid în ultimele două săptămâni – 2. Aici, rata de infectare este mai mică de 1 la mie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here