Teribilism, cu mesaj sinucigaș, pe fostele blocuri de nefamiliști din Motru! Tânăr: ,,Cum ar fi să te arunci de pe blocul ăsta?!”

4088

În municipiul Motru se afla trei blocuri administrate de o persoana juridică, care sunt nelocuite de zeci de ani. Imobilele stau goale, într-o stare degradabilă, la parterul unui singur imobil stând câteva familii cu chirie. Blocurile sunt un focar de infecție și s-au transformat în depozite ilegale de gunoi dar ce este mai grav, tinerii teribiliști din zona sunt atrași de acestea și urcă, periodic, pe acoperișul acestora. De acolo fac tot felul de filmări pe care le postează pe rețelele de socializare, unele având un mesaj sinucigaș. Un tânăr s-a filmat pe acest cămin și a pus următoarea întrebare: ,,Cum ar fi sa te arunci de pe blocul ăsta?!” Autoritatea locală a cerut politiei să intervină și să oblige proprietarul să limiteze accesul în incinta căminelor, pentru a evita vreo tragedie.

În prima fază, Primăria Motru a decis să facă curățenie pe arterele de circulație din zona căminelor, urmând că poliția locală și polițiștii de la poliția municipiului să ia măsurile legale ca deținătorul să limiteze accesul în interiorul acestor blocuri.
Asta, deoarece au fost mai multe sesizări că tineri teribiliști au urcat pe acoperișul blocului postând apoi filmulețe de la înălțime, pe rețelele de socializare, unele cu conținut sinucigaș. ,,Mai exact, unii se întreabă cum ar fi să se arunce de pe acoperișul unui astfel de bloc”, spune chiar primarul localității, Cosmin Morega.

ANAF a încercat să vândă un cămin!
De altfel, și în interiorul clădirilor este dezastru, aici fiind depozitate, necontrolat, tone de gunoi.
În următoarea perioadă, firma deținătoare, în speță Succes, va fi somată să ia măsuri cu privire la cele relatate, la igienizare și acces în clădire. Dacă măsurile nu se vor aplica, firma va fi amendată. ANAF-ul a încercat, de altfel, să scoată la vânzare o singură clădire pentru recuperarea debitelor societății, dar nu a avut succes deoarece clădirile necesită investiții majore și nu sunt atractive pentru investitori.

Să dispară jungla!
Primăria Motru a decis, de asemenea, ca DP Motru să despădurească această zonă și să elibereze căile de acces care, din documente, aparțin domeniului public. Din păcate, ani de zile, zona a fost dată uitării.
Poliția Locală Motru are sarcina să monitorizeze permanent zona pentru a se păstra ordinea și curățenia.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here