Încă o finală pentru CSM Târgu Jiu

1289

CSM Târgu Jiu are un meci extrem de important în această rundă. Sâmbătă, formația noastră va juca la București împotriva Stelei, iar partida se anunță una foarte disputată. Ambele echipe speră la un loc de play-off. Dacă vizitatorii nu traversează o formă grozavă, în ciuda unui succes obținut în ultima confruntare, ,,militarii” vin după o perioadă mare de inactivitate, cauzată de infectările cu COVID-19 din lot. Antrenorul secund al gorjenilor, Claudiu Alionescu, spune că, din punct de vedere fizic, CSM Târgu Jiu nu se confruntă cu accidentări. Gorjenii trebuie să facă testarea obligatorie pentru coronavirus înainte de jocul din capitală. Fostul component al Energiei a prefațat jocul cu CSA Steaua București.
,,Este un meci cu o echipă care are același obiectiv ca și noi, dar are o victorie în plus. Se anunță un joc foarte important pentru configurația clasamentului la finalul turului. Steaua este o echipă care a modificat un pic rosterul. A adăugat un jucător, Davor Konjevic, care a fost anul trecut la Galați, un jucător foarte bun, care cunoaște campionatul românesc. De asemenea, au în componență patru-cinci jucători străini de calitate, plus români care au experiență în prima ligă. Au avut o perioadă de o lună de zile fără meciuri, au avut problemele cu Covid-ul, așa că nici la ei nu este situația ideală la momentul actual. Noi vrem să ne continuăm parcursul bun din meciul cu Constanța, vrem să practicăm un baschet ofensiv și defensiv de calitate, care să ne permită obținerea victoriei”, a precizat Alionescu. Secundul de la CSM a precizat că dacă vor exista transferuri la secția de baschet se vor face după confruntarea din capitală. ,,Deocamdată nu sunt modificări în roster-ul echipei, vom vedea la finalul turului dacă se vor face unele sau nu”, a mai spus Alionescu.
Meciul dintre Steaua și CSM se vede și la TV. Etapa a 15-a din Liga Națională de Baschet Masculin debutează vineri, 14 ianuarie, cu două jocuri. Dintre cele 8 dispute programate, la acest moment doar una este amânată. Este vorba despre încleștarea dintre CSM Oradea și CSO Voluntari. Programul poate suferi modificări în funcție de problemele provocate de pandemie.
Program etapa a 15-a
Vineri, 14 ianuarie
CSM Miercurea Ciuc vs. SCM Timișoara – ora 18:00, DigiSport, LookSport, FRB TV
BC Athletic Constanța vs. U-BT Cluj-Napoca – ora 18:30, FRB TV
Sâmbătă, 15 ianuarie
CSA Steaua București vs. CSM Târgu Jiu – ora 16:00, DigiSport, LookSport, FRB TV
CSM Focșani vs. CSM Galați – ora 17:00, FRB TV
FC Argeș Basketball vs. Rapid București – ora 18:00, FRB TV
SCM Universitatea Craiova vs. Dinamo București – ora 19:00, FRB TV
Duminică, 16 ianuarie
CSM Petrolul Ploiești vs. BC CSU Sibiu – ora 20:00, DigiSport, LookSport, FRB TV
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here