Patru răniți după ce au căzut cu mașina într-o râpă la Prigoria!

4867

„Noroc chior” sau „miracol de sărbători”, după cum spuneau ieri localnicii, pentru patru gorjeni care au căzut cu mașina într-o râpă adâncă de vreo sută de metri. Accidentul s-a produs puțin înainte de prânz la Prigoria, în satul Burlani, pe drumul ce face legătura cu comuna Roșia de Amaradia. Drumul este unul comunal și în puține locuri au loc două mașini să treacă una pe lângă alta. În plus, traversează doar dealuri și e plin de pante și curbe periculoase. Vremea rea a contribuit și ea la producerea accidentului, într-o astfel de curbă șoferul, un bărbat de 52 de ani, din Roșia de Amaradia, pierzând controlul autoutilitarei.
Pentru că drumul este destul de îngust, omul a ajuns repede cu mașina pe contrasens, a izbit un indicator rutier, după care, în mod inexplicabil, mașina a virat brusc la 90 de grade și a ieșit în decor. Adică a coborât în râpa de aproape 100 de metri. Aici s-a înfipt într-un mal de pământ și o piatră mare pentru că, altfel, ar fi continuat să se rostogolească până la o pădure din apropiere. „El nu a luat-o drept. A căzut pe laterală. Nici nu poți să-ți dai seama ce s-a întâmplat mai exact pentru că traiectoria pare foarte ciudată. La cum a ieșit de pe drum și a căzut atât de mult e bine că nu sunt morți”, a spus un localnic. Oamenii care veneau să vadă ce s-a întâmplat își făceau cruce și se mirau că toți cei din mașină au scăpat cu viață. „Mă închin și îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu a murit nimeni. Dacă vă uitați la mașină o să vedeți că e praf, iar ei sunt în viață. Mie mi-ar fi crăpat inima cred, dacă aș fi fost în mașină. E un mare miracol că au scăpat. Numai Isus cred că i-a salvat, mai ales acum, că suntem în perioada sărbătorilor”, a menționat un alt localnic.
Sătenii au venit și după ce au auzit sirenele echipajelor de intervenție. Mai multe ambulanțe și echipaje ale pompierilor au venit pentru a acorda primul ajutor, toți răniții fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. E vorba despre 4 persoane, printre care și o fetiță de 12 ani. Aceasta plecase cu părinții săi la cumpărături, la volanul mașinii aflându-se o rudă a acestora. Cu toții voiau să își facă aprovizionarea pentru masa de Revelion, dar drumul spre Târgu-Jiu s-a încheiat brusc. Pentru următoarele zile toți răniții rămân sub supravegherea medicilor, care i-au diagnosticat cu diverse politraumatisme. În ceea ce privește cauzele accidentului, polițiștii apreciază că este vorba despre neadaptarea vitezei la condițiile de drum, șoferul fiind cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.
Cei care îl cunosc pe bărbatul aflat la volan spun însă că el nu este un vitezoman și că, din contră, vina ar aparține autorităților, care nu ar fi acționat la timp cu sare și nisip. „Eu eram cu mașina înaintea lui și am coborât pantele astea numai cu a întâia că era polei pe jos și îmi era că mă duc și eu în vreo râpă. Apoi am auzit că el a făcut accident și m-am întors să văd ce s-a întâmplat. Eu vă spun clar că nu s-a dat cu nimic pe jos, nici cu sare și nici nu nisip, cel puțin în zona asta a accidentului”, a declarat un șofer. Un alt localnic era și el gata să bage mâna în foc pentru nevinovăția șoferului. „Omul ăsta nu merge niciodată cu viteză. Îl cunosc bine și știu că nu e vitezoman. Pe aici fu polei, că și pe mine mă învârti mașina pe coastele astea. Știți cum e, pe aici pe la noi pe la țară se dă cu sare și nisip când le vine unora bine. Mai era și zăpadă înghețată, dar nu cred că e din cauza vitezei accidentul pentru că el nu e vitezoman. Și pe unde să bage viteză, pe dealurile astea?”, a spus un alt sătean. Culmea este că după toate cele întâmplate, alți doi pasageri din mașina răsturnată nu au avut nevoie de niciun fel de asistență medicală. Unul dintre ei chiar a putut să o rupă la fugă atunci când a fost întrebat despre ce s-a întâmplat, el menționând că nu are ce explicații să dea. Polițiștii l-au audiat însă în calitate de martor și la fel vor face și cu restul celorlalte persoane aflate în autoutilitară și care, pentru moment, au calitatea de pacienți internați în spital. Mașina cu care s-au răsturnat a rămas ca un morman de fiare vechi în râpa în care a căzut, rudele șoferului întrebându-se ieri cum vor reuși să aducă autoutilitara în drum pentru a o transporta ulterior spre Poliția Târgu Cărbunești în vederea expertizării tehnice.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here