Cupa Porcului, la final. Dream Team a câștigat trofeul principal după 4 ani

1644

Cupa Porcului la minifotbal și-a desemnat câștigătoarele la finalul săptămânii trecute. A fost a 12-a ediție a competiției tradiționale organizate la Complexul Dolce Vita din municipiu. ACS Dream Team Gorj a câștigat întrecerea principală, în timp ce la secțiunea „Amatorilor” s-au impus băieții de la FC Mărășești. Ediția din acest an a adunat la start 20 de echipe, 10 în competiția principală și 10 în secțiunea rezervată „Amatorilor”. În semifinalele disputate sâmbătă seara, ACS Dream Team Gorj s-a impus clar contra celor de la Rinacar Târgu Jiu, scor 9-1, în timp ce ACS Exclusive Târgu Jiu a trecut de Primăria Padeș&ISU Gorj, scor 3-0. În secțiunea „Amatorilor”, Viitorul FC a învins clar pe Team Amigos, scor 5-0, în timp ce FC Mărășești a câștigat, la penalty-uri, cu Digi Team Târgu Jiu, 2-2 în timp regulamentar. Digi Team Târgu Jiu a obținut medaliile de bronz, 8-2 în finala mică, de duminică, împotriva celor de la Amigos, iar același lucru l-a reușit, în competiția principală, Padeș &ISU, 5-0 cu Rinacar. Finala secțiunii de „Amatori” le-a adus față în față pe Viitorul FC, campioana din Liga 2 și FC Mărășești, echipă care a participat, pentru al doilea an la rând, la Cupa Porcului. A rezultat un meci fantastic, Viitorul conducând cu 3-0 în minutul 25, iar Mărășești revenind la 3-3, 10 minute mai târziu. La fel ca în semifinalele de sâmbătă, cei de la Mărășești au avut „nervii” mai tari la penalty-uri și nu au ratat nicio execuție din cele cinci încercări! Un jucător al celor de la Viitorul a ratat, astfel că turneul a devenit unul perfect pentru băieții care au venit tocmai de la Baia de Aramă, din Mehedinți. Ei au fost sprijiniți de pe margine la acest meci decisiv chiar de primarul de la Baia de Aramă, Ionuț Tudorescu.

Viitorul FC – FC Mărășești 3-3 (4-5 la executarea loviturilor de la 7 metri)
Goluri: Cătălin Răducan (min. 8 ), Alexandru Mainerici (min. 23) și Ionuț Văcaru (min. 25) / Cătălin Giorgi (min. 27 și 32) și Severică Despău (min. 35)
Viitorul: Cristian Goșa și Mihai Bobei (portari) – Cătălin Răducan, Mădălin Călescu, Robert Sakizlian, Daniel Popescu, Ionuț Văcaru, Mihai Oproiu, Radu Hotoboc, Alexandru Mainerici și Cătălin Văcaru
Staff: Radu Hotoboc și Răzvan Ebîncă
Mărășești: Ionel Despău (portar) – Nicușor Crăciunescu, Adrian Tunaru, Severică Despău, Gigel Lazăr, Cătălin Giorgi, Cosmin Pleșu II, Adelin Ciobanu și Adelin Bărbuț
Staff: Nicușor Crăciunescu

Finala competiției principale a adus față în față cele mai în formă echipe din județul nostru, ACS Dream Team și ACS Exclusive. Cele două se întâlniseră deja în faza grupelor, acolo unde un egal spectaculos, scor 5-5, a fost urmat de victoria celor de la Dream Team la penalty-uri. Duminică însă, băieții de la Dream Team au controlat jocul, profitând și de problemele de lot ale celor de la Exclusive, probleme accentuate și de accidentarea de la începutul jocului a lui Robert Dănescu, fază la care și un jucător important de la Dream Team, Cristian Barbu, a fost scos din joc. Primul gol a venit chiar înainte de pauză, reușit de Ștefan Doldur, iar de aici meciul a curs în favoarea celor de la Dream Team. Cea mai galonată echipă din minifotbalul gorjean nu mai câștigase Cupa Porcului din 2017, ultimele trei ediții revenind, pe rând, celor de la Știința Celei, Peppy Dolce Vita, respectiv ACS Victoria Târgu Jiu.

ACS Dream Team Gorj – ACS Exclusive Tg-Jiu 4-1
Goluri: Ștefan Doldur (min. 19), Marian Habet (min. 24) și Cristian Negrea (min. 33 și 37) / Alexandru Avrămescu (min. 35)
Dream Team: Dorin Hîrsu și Dragoș Nicolae (portari) – Ștefan Doldur, Horia Șitoianu, Cristian Barbu, Ion Cănăvoiu, Eduard Frățilescu, Marian Habet, Cristian Negrea, Mario Găman, Ion Al-Ioani și Alin Cornescu
Staff: Mihai Popescu
Exclusive: Constantin Bistreanu și Jean Marin (portari) – Ciprian Dudău, Dragoș Dinuțoiu, Alexandru Avrămescu, Robert Dănescu, Robert Bubuioc, Daniel Cojocaru și Bogdan Horhoianu
Staff: Bogdan Horhoianu

La festivitatea de premiere a organizatorilor de la Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj au fost acordate numeroase premii: cupe, diplome, medalii și răcoritoare din partea partenerilor competiției. De asemenea, jucătorii celor patru finaliste din cele două competiții au participat apoi la petrecerea și pomana porcului, aferente competiției.

Premii, Cupa Porcului, ediția 12
Locul 1: ACS Dream Team Gorj
Locul 2: ACS Exclusive Târgu Jiu
Locul 3: Primăria Padeș&ISU Gorj
Locul 4: Rinacar Târgu Jiu
Premiul Fair Play: Wektra Bălești
Golgheter: Robert Bubuioc (ACS Exclusive) – 8 goluri
Cel mai bun jucător: Eduard Frățilescu (ACS Dream Team)
M.V.P. Finală: Cristian Negrea (ACS Dream Team)
Cel mai bun portar: Constantin Bistreanu (ACS Exclusive)
Cel mai bun tânăr jucător: Robert Dănescu (ACS Exclusive)

Premii, Cupa Porcului – secțiunea Amatori, ediția 6
Locul 1: FC Mărășești
Locul 2: Viitorul FC
Locul 3: Digi Team Târgu Jiu
Locul 4: Team Amigos
Premiul Fair Play: Team Amigos
Golgheter: Marius Uleanu (Digi Team) – 12 goluri
Cel mai bun jucător: Ionuț Văcaru (Viitorul FC)
M.V.P. Finală: Cătălin Giorgi (FC Mărășești)
Cel mai bun portar: Ionel Despău (FC Mărășești)
Cel mai bun tânăr jucător: Adelin Ciobanu (FC Mărășești)
Campionatele regulare de la Dolce Vita, Liga 1 și Liga 2, din care s-au scurs primele patru etape ale sezonului 2021-2022, se vor relua în weekend-ul 8-9 ianuarie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here