CEO, reacție la 36 de zile de la moartea angajatului de la Roșia. Cum se disculpă șefii companiei!

1916

* Niciun mesaj de consolare pentru familia îndoliată
* Nicio informație care să ajute familia lui Petre Stoian să înțeleagă de ce acesta a avut cumplitul sfârșit, la muncă

Să nu ne închipuim că șefii CEO sunt preocupați de soarta familiei lui Petre Stoian, nu! Șefii CEO sunt preocupați să răspundă declarațiilor unui parlamentar și nicidecum să aibă o reacție firească, umană, în cazul morții salariatului Petre Stoian, omul care a fost strivit de utilajul pe care lucra.

Expertiză achitată abia după o lună de la accident
Familia lui Petre Stoian a reclamat că decesul acestuia este, printre altele, cauzat de personaje controversate care nu-și asumă nicio responsabilitate dar conduc sectorul minier.
De activitatea lor, a ,,specialiștilor” șefi din minerit, se leagă lipsa pieselor, reparațiilor, a combustibilului care dispare din utilaje, lipsa unui salariu pe măsura muncii, toate aceste ,,diverse” lucruri care duc la evenimentele tragice din cariere. Ei bine, CEO nu a avut nicio reacție, din 9 noiembrie, ziua morții acestui salariat în cumplitul accident, și până ieri, în ciuda mai multor materiale de presă în care erau citați membrii familiei lui Petre Stoian. Ei cer o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales că Petre Stoian făcuse mult mai mult decât ce scrie în fișa postului, cumpărându-și, periodic, din propriul buzunar, piesele de care avea nevoie pentru utilaj. El se plângea în familie de lipsa motorinei și a pieselor dar și de faptul că utilajul lui era un morman de fiare care avea nevoie urgentă de reparații.
Aici veți găsi declarațiile familiei lui Petre Stoian: CEO sfidează familia angajatului care a murit la muncă! | Ştiri locale de ultima ora, stiri video – Ştiri Gorjeanul.ro
Iată că abia după 36 de zile de la tragedie, CEO vine cu o replică la declarațiile parlamentarului Miruță, spunând că expertiza cerută de ITM a fost plătită.
Conducerea companiei face referire la faptul că familia lui Petre Stoian a reclamat LIPSA unei EXPERTIZE care ar elucida, cel mai probabil, cauzele care au dus la accident. Expertiză care a întârziat inexplicabil de mult. Abia după o lună, CEO a catadicsit s-o plătească.
Familia lui Petre Stoian a arătat că utilajul zace în câmp, fără expertiză sau pază. Vola putea fi chiar și reparată în tot acest timp, fapt care ar conduce la singura concluzie: ,,mortul este de vină”. Repetăm, expertiza a fost achitată de CEO abia după o lună de la accident! Aceste lucruri au fost expuse de deputatul Miruță, chiar în Parlamentul României.

Iată și reacția CEO, lipsită de informațiile care demonstrează ,,controlul riguros”, pe care, spun șefii CEO, că-l fac în legătură cu acest caz:
,,În urma acuzațiilor formulate de domnul deputat Radu Miruță, în cadrul discursului din plenul Camerei Deputaților din dată de 14.12.2021, discurs preluat și de presă locală în dată de 15.12.2021, Societatea Complexul Energetic Oltenia transmite opiniei publice că acestea sunt nefondate și neadevărate din următoarele considerente:
Compania a răspuns de fiecare dată prompt solicitărilor tuturor instituțiilor statului, inclusiv solicitărilor Inspectoratelor Teritoriale de Muncă Gorj, Dolj, Mehedinți și Brăila, pe rază cărora se află subunitățile sale componente.
În cazul tragicului eveniment care a avut loc în dată de 09.11.2021, la UMC Roșia Pesteana – Sector Roșia, cercetarea pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestuia este efectuată de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în conformitate cu prevederile art. 1161 al Normelor Metodologice de Aplicare a Legii SSM nr.319/2006 (aprobate prin HG nr.1425/2006).
Inclusiv în cazul acestui eveniment, CE Oltenia a răspuns prompt solicitărilor ITM Gorj, după cum urmează:
Prin adresa nr. 17372/CSSM/23.11.2021, înregistrată la CE Oltenia cu nr. 2981/DG/25.11.2021, ITM Gorj a comunicat numele și datele de contact ale expertului tehnic judiciar desemnat pentru efectuarea expertizei tehnice privind evenimentul produs la UMC Roșia Pesteana- sector Roșia, în care a fost implicat un utilaj tip încărcător frontal;
Prin adresa nr.3005/DG/26.11.2021, CE Oltenia a solicitat expertului tehnic desemnat să comunice prețul pe care-l solicită pentru efectuarea expertizei;
Prin adresa expertului tehnic desemnat, înregistrată la CE Oltenia cu nr. 3037/03.12.2021, a fost comunicată suma solicitată pentru efectuarea expertizei;
În data de 06.12.2021, Departamentul PPSM întocmește Referatul nr. 771 prin care solicită plata expertizei;
În dată de 07.12.2021, suma solicitată este achitată prin ordin de plată în contul indicat de expertul tehnic judiciar;
În data de 08.12.2021, prin e-mail, expertul tehnic judiciar confirmă efectuarea plății și comunica faptul că în cursul săptămânii 13 – 17.12.2021 urmează să fie stabilită de comun acord data efectuării expertizei în teren.
Astfel, pentru expertiză tehnică judiciară a utilajului tip încărcător frontal implicat în eveniment, dispusă de ITM Gorj, CE Oltenia a achitat cheltuielile aferente, prin ordin de plată, în termen de 2 zile lucrătoare de la dată comunicării acestora de către expertul tehnic desemnat (respectiv cu o săptămâna anterior datei în care domnul deputat Radu Miruța a somat CE Oltenia să achite contravaloarea expertizei tehnice dispuse de ITM Gorj), urmând ca, în cursul săptămânii curente, să fie stabilită data efectuării expertizei în teren.
De asemenea, la nivelul CE Oltenia, se desfășoară un control riguros asupra modului în care sunt respectate normele de sănătate și securitate în muncă, conducerea companiei fiind preocupată în permanentă de condițiile de lucru ale tuturor salariaților și de siguranță acestora la locurile de muncă”.
M.C.H

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here