CEO sfidează familia angajatului care a murit la muncă!

6063

* Utilajul, abandonat în câmp, nesigilat, fără expertiză
* Petre Stoian cumpărase, din salariul său, piese ca să repare vola
* Utilajele din carierele CEO, fără revizii tehnice, piese, motorină

Utilajul pe care a lucrat Petre Stoian, angajatul CEO care și-a pierdut viața în accidentul de muncă de la începutul lunii noiembrie, nu a fost expertizat nici până la această oră. De peste o lună, vola zace în câmp, oricine poate să umble la utilaj.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a cerut efectuarea expertizei, iar costul trebuie acoperit de CE Oltenia. Numai că aceasta nu s-a făcut pentru că CEO nu a plătit nicio verificare cu caracter tehnic, vitală pentru identificarea cauzei care a dus, în final, la moartea unui om. Neexistând o cercetare tehnică care să fie făcută de un expert, nu există nici concluzii și nici responsabili pentru această nenorocire.
Amintim că accidentul s-a produs în dimineața zilei de 9 noiembrie. Colegii lui Petre Stoian spun că tragedia nu s-ar fi produs dacă funcționarea utilajului nu s-ar fi oprit brusc. Iar acest lucru nu se putea întâmpla decât dacă, cel mai probabil, nu mai avea motorină. De asemenea, oprirea bruscă a utilajului a dus la imposibilitatea de manevrare și răsturnarea lui, Petre Stoian murind strivit în cabină. Colegii săi acuză șefii din carieră și din CE Oltenia că acoperă furturile de motorină din utilajele carierelor și chiar că sunt părtași la astfel de infracțiuni. Puteți reciti opiniile lor, aici: Șefii din CE Oltenia, acuzați de furturile de motorină din utilajele carierelor! Ce dezvăluie soția unui salariat care a decedat la muncă! | Ştiri locale de ultima ora, stiri video – Ştiri Gorjeanul.ro

,,Când se va face expertiza, când vola va fi reparată?!”
Este de neînțeles ce așteaptă conducerea CEO în acest caz, tergiversând ancheta celor de la ITM, prin neplata a 3.000 de lei pentru expertiza necesară în finalizarea cercetării acestui accident de muncă. Ne întrebăm și de ce polițiștii veniți la fața locului, la câteva zile după accident, ,,pentru cercetare”, i-au cerut tatălui soției lui Petre Stoian să se urce în volă și s-o pornească, neavând alături de ei niciun specialist care să facă asta. ,,Noi nu mai avem liniște. Vrem să știm ce s-a întâmplat. A trecut mai bine de o lună și CEO ne sfidează. Chiar nu are 3.000 de lei pentru această expertiză? Mai mult, vola pe care a lucrat cumnatul meu zace în câmp, e la un capăt de bandă, nesigilată. Poate oricine să umble la ea, pot s-o repare, pot să-i facă orice. Nu este normal ca într-un caz de o asemenea gravitate acest utilaj să fie lăsat așa. Ca să nu mai spun că polițiștii care au venit la fața locului, la câteva zile după accident, l-au pus pe tatăl meu, în vârstă de peste 70 de ani, să urce și s-o pornească. E posibil așa ceva? Păi, cu ce au venit ei să cerceteze? Este strigător la cer! Nici nu știu cum a rămas, a rămas ca în tren…
Sora mea, soția lui Petre Stoian, nu-și găsește liniștea, e la pământ, merg cu ea la psiholog de două ori pe săptămână. Toți suntem distruși, iar CEO ne sfidează și tergiversează totul. Mă întreb, pe cine vrea să acopere compania? Se știe foarte clar cum cumnatul meu repara vola cu banii lui proprii, se cunosc toate neregulile. Vrem să știm ce s-a întâmplat, că pe cumnatul meu nimeni nu-l mai aduce înapoi. Acum de ocupăm de pomană, de cele sfinte pentru el…. ”, a declarat cumnata lui Petre Stoian. Mesajul soției lui Petre Stoian, pentru CEO: ,,Sper din tot sufletul să nu mușamalizați acest caz! Numai așa, Petre Stoian va avea liniște acolo unde l-ați dus! VOI, DA, VOI L-AȚI DUS ÎN PĂMÂNT!! Pentru mașinile voastre sunt piese, este motorină, sunt revizii făcute! Petre repara mașina din amărâtul ăla de salariu, ca să aibă și el un serviciu. NICIODATĂ nu a fugit de muncă! ,,GIGANTUL CEO” NU ARE BANI PENTRU OAMENI! ARE DOAR PENTRU ȘEFI! La copiii voștri a venit Moș Nicolae! Fata lu’ Petre se uită la poze cu el întins pe pământ și plânge de patru săptămâni, eu ajung săptămânal la urgență! Domnul Director a zis că nu știa că vola e defectă. Acum, îl întreb eu, ce fac cu piesele cumpărate pentru volă și pe care nu a apucat să le ducă la serviciu??? Privește, domnule Director, pozele că probabil nu l-ai văzut întins pe pământ! Când eu am venit în carieră, tu erai în birou! Îți aduci aminte ce ai zis?? Îți reamintesc eu: ,,bag-o într-un birou și mă suni dacă are nevoie de ceva!”. Și de atunci nu te-a mai văzut nimeni!!! Frumos, domnule Director!”
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here